Omar Elabdellaoui testet positivt

Norges høyreback og visekaptein Omar Elabdellaoui (28) er satt i karantene etter en positiv coronatest. Dagens trening er avlyst.

CORONA-SMITTET: Omar Elabdellaoui testet positivt for covid-19. Foto: NTB Scanpix
CORONA-SMITTET: Omar Elabdellaoui testet positivt for covid-19. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omar Elabdellaoui testet positivt for covid-19, offentligjør Norges Fotballforbund (NFF).

Galatasaray-profilen er nå satt i karantene på spillerhotellet. Elabdellaoui kjente først symptomer i natt og har hodepine, lett hoste, samt føler seg slapp. Utover dette er han ved godt mot, skriver NFF.

Dagens trening er avlyst. NFF vil holde en pressekonferanse seinere i ettermiddag.

Resten av troppen følger smitteverntiltakene i UEFA-protokollen og forholder seg til instruksene fra lokale helsemyndigheter.

- NFF er i dialog med UEFA og lokale smittevernmyndigheter, og avventer informasjon om hva som vil skje videre, heter det i pressemeldingen.

GÅRSDAGENS TRENING: Alexander Sørloth, Markus Henriksen, Omar Elabdellaoui, Haitam Aleesami og Joshua King under treningen på Ullevaal stadion i går. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GÅRSDAGENS TRENING: Alexander Sørloth, Markus Henriksen, Omar Elabdellaoui, Haitam Aleesami og Joshua King under treningen på Ullevaal stadion i går. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med landslagets pressesjef Svein Graff, som varsler mer informasjon seinere i dag.

Norge skal møte Romania og Østerrike på bortebane henholdsvis 15. og 18. november i Nations League-gruppespillet.

Dagbladet har vært i kontakt med generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt om de kommende kampene er i fare. Han svarer følgende:

- Vi jobber med alle aktuelle problemstillinger nå. Uoversiktlig. Avklaringer seinere i ettermiddag, skriver Bjerketvedt i en sms.

SMITTET: Omar Elabdellaoui (t.h.) har testet positivt for covid-19. Her på vei inn til trening torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMITTET: Omar Elabdellaoui (t.h.) har testet positivt for covid-19. Her på vei inn til trening torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Skandale

Nyheten kommer to dager etter at privatlandskampen mellom Norge og Israel ble avlyst bare timer før kampstart.

Årsaken var at en spiller testet positivt på covid-19 i den israelske troppen, og at Helsedirektoratet mente det ville være risiko for smitte blant spillere og støtteapparat dersom dagens landskampen ble gjennomført.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen reagerer sterkt på nyheten om en positiv test blant de norske spillerne bare dager etter at Israel-kampen ble avlyst.

- Det er trist og leit, og så er det utrolig unødvendig at det skjer. Dette var en uviktig privatlandskamp som måtte arrangeres for enhver pris. NFF har skjøvet UEFA foran seg og sagt at dette var en viktig kamp. Og så satt Lars Lagerbäck opp et svakt lag som var nok et bevis på at denne Israel-kampen ikke var så viktig for dem., sier Mathisen til Dagbladet.

- Når smittetallene i Europa og Oslo har skutt til værs så ser det veldig rart ut å arrangere en slik kamp. Det var galskap at den skulle spilles. Andre ting trumfa rett og slett smittevernet og det er en skandale, raser eksperten.

Mathisen påpeker at fotballen har vært flinke til nå, men at en hendelse som dette setter både hjemlig seriespill og landslaget i fare.

- Jeg regner med at spillerne har vært i kontakt med hverandre. Vi vet foreløpig lite, men de må nok i karantene. Dette er beviset på hvor dumt det var å fly inn israelske og norske spillere fra hele Europa.

Fotballpresident Terje Svendsen svarte onsdag at han forsto kritikken som kom etter at kampen mot Israel ble avlyst på kort varsel.

- Vi har selvsagt forståelse for at det settes spørsmålstegn ved gjennomføring av en landskamp når smittetallene nå går opp. Dette er ett av flere dilemma vi har stått i det siste året. I hele år har vi vært opptatt av å gjennomføre aktivitet innenfor smittevernfaglige trygge rammer. Aldri på bekostning av smittevern, sier fotballpresidenten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer