Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Omar havnet i gresk kaos: - De kastet steiner, flasker og ville slåss

- Skremmende, sier den norske landslagsbacken.

KLAR FOR KAMP MOT FINLAND:  Omar Elabdellaoui. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP MOT FINLAND: Omar Elabdellaoui. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Finland, på MAX klokka 20.00

LILLESTRØM (Dagbladet): Dønningene har ennå ikke lagt seg etter cupsemifinalen mellom PAOK og Olympiakos i Hellas tidligere denne måneden.

På stillingen 2-1 til Olympiakos mente PAOKs spillere og supportere at laget ble snytt for straffespark. Så opphetet var situasjonen at fansen stormet banen.

Nå er spørsmålet om det blir spilt mer cup i Hellas i det hele tatt.

- Det var skremmende, sier Omar Elabdellaoui (24), som forbereder treningskamp for Norge mot Finland på Ullevaal stadion i kveld.

- Helt sykt Omar har vært i Olympiakos i to sesonger. Men aldri har han vært borti scenene som utspilte seg på stadion som heter Toumba i Thessaloniki. Arenaen har en kapasitet på 28 000 tilskuere, og her skulle Olympiakos spille semifinale i cupen 2. mars.

Dommeren valgte å stoppe kampen rett før slutt, på stillingen 2-1 til bortelaget. Da brøt kaoset ut.

- Fansen til PAOK mente de skulle ha straffe. Det fikk de ikke. Da stormet de banen. Det var helt sykt. Svære steiner ble kastet ned. Det samme glassflasker og fyrverkeri, forteller Omar.

- Gale hooligans løp ut på banen og ville slåss. Det så ut som rene krigssonen. Jeg har opplevd litt i Hellas. Men dette er det verste.

Nok er nok Kampen be aldri fullført, og noe returoppgjør er heller ikke spilt.

- Jeg er ikke sikker på hva som skjer. Statsminister har sagt at nok er nok. Det er litt fram og tilbake, forteller Omar.

Nyhetsbyrået Reuters melder at cupen er over, i alle fall for i år. Det betyr at Olympiakos ikke får sjansen til å vinne «The Double». Laget er allerede seriemester, selv om det gjenstår seks runder. Dette er Omars tredje tittel med laget.

- Det er spesielt at vi har avgjort serien så tidlig. Vi har ett tap, én uavgjort og resten seirer. Det har aldri skjedd før at noen i Hellas har vunnet serien så tidlig.

- Må tenke positivt Han har kontrakt med Olympiakos i to sesonger til. Han kobles stadig til andre klubber.

- Alt kan skje, røper Omar, som ikke vil gå nærmere inn på framtida. Nå handler det om å gjøre det bra med Norge etter en EM-playoff som endte med tap for Ungarn.

Møtet med Finland er den andre treningskampen av fem før Norge starter VM-kvaliken mot Tyskland 4. september.

- Vi var nære. Men nå er det ny kvalifisering, og vi må tenke positivt, slår Omar fast. Han har slitt med ankelskade, men rapporteres å være i knallform før dagens treningskamp.

Greske tilstander på tribunen blir det neppe denne marskvelden på Ullevaal.

INFERNO:  Fyrverkeri ble kastet inn på banen. Foto: NTB Scanpix
INFERNO: Fyrverkeri ble kastet inn på banen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart