Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Omar lover fest på Ullevaal: - Får vi en tidlig scoring blir det mange flere

Skal vise at Norge eier landslagsarenaen.

VIL VINNE: Omar Elabdellaoui lover målfest om Norge scorer tidlig.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL VINNE: Omar Elabdellaoui lover målfest om Norge scorer tidlig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er høyt oppe etter at Olympiakos slo Arsenal 3-2 på bortebane i Champions League. Nå håper Omar Elabdellaoui å gjøre EM-drømmen til virkelighet i løpet av en liten uke.

- Vi skal vise at vi eier Ullevaal, helst drepe kampen tidlig. Får vi en tidlig scoring, blir det mange flere, sier Elabdellaoui til NTB før møtet med Malta lørdag.

EM-kvalifiseringen avsluttes med bortekamp mot Italia tirsdag. Tidligere har Olympiakos-backen tatt bronse med Norge i U23-EM (2013).

- EM-sluttspill vil være minst like stort som mesterligasuksess. Norge har ikke vært med i et sluttspill på mange år (sist i 2000) etter mye motgang. Det har vært opp og ned, mye halvveis og stang ut. Da blir nok et EM-sluttspill faktisk enda større, sier Oslo-mannen.

Vanskelig å beskrive Han holder suksessen med greske Olympiakos i europacupen som større enn den sensasjonelle EM-bronsen i Israel for to år siden.

- Med tanke på at det er A-lagsfotball og høyeste nivå du kan nå med klubblag, vil jeg si at dette er større enn EM-bronsen.

- Kan du beskrive hvordan det er å slå selveste Arsenal i London?

- Det er vanskelig å finne de riktige ordene. Det var utrolig stort. Jeg vet ikke om du var klar over vår statistikk før kampen. Olympiakos hadde spilt tolv kamper i England og tapt alle. Laget hadde bare scoret tre mål og sluppet inn 34. Det var et stort øyeblikk, sier Elabdellaoui.

- Det blir litt uvirkelig i det dommeren blåser av kampen, men vi dro dit med troen på poeng. Du ser hvor mye det betyr for klubben og alle rundt, forklarer den tidligere Manchester City-lærlingen.

Tar med troen hjem Nå håper Elabdellaoui å ta med seg selvtilliten fra Olympiakos inn på Norges EM-jagende mannskap.

- Alt er mulig. Vi har et godt lag her, akkurat som i Olympiakos. Der hadde vi troen og slo Arsenal. Troen har vi her også. Vi må spille en veldig godt kamp, for ikke å si den beste for de fleste av oss. Da er mulighetene store også i Italia, fastslår en av landslagssjef Per-Mathias Høgmos mest betrodde menn.

- Vi kan styre selv. Først venter Malta, og vi kan være kvalifisert allerede lørdag om Kroatia dummer seg ut. Det som er bra er at vi kan avgjøre selv, sier Hellas-proffen.

Kjøre over Han ser for seg et svært defensivt bortelag på Ullevaal i helgen.

- Det er viktig å være tålmodig, men det er viktig å ikke være for tålmodig og tenke at målet kommer uansett hva. Vi skal starte i et utrolig høyt tempo og kjøre over dem. De slipper ikke inn mye, men vi har såpass kvaliteter at vi skal kjøre over dette Malta-laget, mener Elabdellaoui.

Han tror han blir mer å se på Maltas banehalvdel enn Norges.

- Jeg må være med både i annen- og tredjebølgen, komme rundt på siden og legge inn, sier den formsterke backen. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!