Barcelona slo Olympiakos i Champions League

Omar og Olympiakos fikk juling av Messi

Messi med mål og målgivende da Pique ble utvist.

  • Barcelona - Olympiakos 3-1 (1-0)

(Dagbladet): Barcelona har vunnet 20 av sine siste 22 hjemmekamper i Champions League og har bare tapt en kamp siden oktober i 2009.

Det var med andre ord ingen enkel oppgave som Olympiakos med Omar Elabdellaoui fra start stod overfor.

Selvmål og utvisning

Det startet da også oppskriftsmessig. Barcelona tok ledelsen etter 18 minutter.

En flott crosser fant Gerard Deulofeu alene på bakerste. På et touch slo katalaneren ballen tilbake foran mål. Der var unggutten Dimitrios Nikolaou uheldig da han forsøkte å klarere ballen foran Luis Suarez og sendte ballen i eget nett.

Barcelona fortsatte dominansen og kunne scoret flere i løpet av den første halvtimen. På høyrekanten herjet Gerard Deulofeu og kom til flere gode innlegg.

Barça fikk ballen i nettet på nytt, men Iniesta ble avblåst for offside før han trillet ballen til Paulinho.

Sommerens nysignering fra kinesisk fotball var nære igjen få minutter senere.

Rett før pause ble det ny spenning i kampen. Gerard Pique var fremme i feltet og på et innlegg fra Deulofeu forsøkte midtstopperen å slå ballen i mål. Dermed fikk han marsjordre av dommer Matthew

Messi-show

Med ti mann på banen for hjemmelaget var det Messi som tok kontroll over begivenhetene.

Etter timen spilt fikk Barcelona frispark rett utenfor sekstenmeteren. Argentineren skrudde ballen elegant over muren og Silvio Proto nådde ikke frem. Det var Messis hundrede mål i europeiske turneringer.

Bare tre minutter etterpå var Messi servitør. 30-åringen dro seg som så mange ganger før inn fra høyresiden og driblet nydelig vekk en forsvarer. Den lille ballmagikeren bevegde seg mot mot mållinja før han la ballen tilbake i feltet. Der dukket venstreback Lucas Digne opp og dundret ballen ned i borteste hjørnet.

Minuttet før slutt fikk Olympiakos et trøstemål da den 19 år gamle midtstopperen Nikolaou gjorde opp for selvmålet med et vakkert hodestøt etter en corner.

Rett før slutt fikk Omar Elabdellaoui gult kort for en felling av Suarez, men den norske høyrebacken gjorde seg ikke bort i oppgjøret.

Barcelona står med full pott etter tre kamper av gruppespillet og virker å ha full kontroll på avansementet.

Seier for Juventus

I den andre kampen i gruppe D slo Juventus portugisiske Sporting 2-1 i Italia etter en sen scoring av Mario Mandzukic. De andre målene kom etter selvmål av Alex Sandro og et flott frispark av Miralem Pjanic.

Dermed tok Juventus et lite grep om andreplassen i gruppa med seks poeng mot Sportings tre.