Omar vraket Bundesliga for å få spille i Hellas

- Det var ikke lett.

GLEDER SEG: Omar Elabdellaoui (t.v.) skal møte Juventus, Atletico Madrid og Malmö med sitt Olympiakos i Champions League. Foto: Alkis Konstandinidis / Reuters / NTB Scanpix
GLEDER SEG: Omar Elabdellaoui (t.v.) skal møte Juventus, Atletico Madrid og Malmö med sitt Olympiakos i Champions League. Foto: Alkis Konstandinidis / Reuters / NTB ScanpixVis mer

LONDON (Dagbladet): I går formiddag så Omar Elabdellaoui (22) ut til å bli den eneste nordmannen i Champions League. Da dukket en gammel rødrev opp: John Arne Riise sikret seg toårskontrakt med Apoel Nicosia fra Kypros, og doblet den norske beholdningen i turneringen.

Mens Riise har vært der og gjort det før, blir dette den første opptreden i Europas gjeveste klubbselskap for landslagets høyreback.

- Det blir veldig stort. Det var en av de største grunnene til at jeg signerte for Olympiakos, at jeg kunne spille i de kampene. Så det blir veldig gøy, sier Elabdellaoui, som sist fredag så sin egen klubb bli trukket i pulje med Atletico Madrid, Juventus og Malmö.

Droppet Tyskland I mai rykket han ned fra tysk Bundesliga med sitt Eintracht Braunschweig. I juni takket Elabdellaoui ja til tilbudet fra Olympiakos, og han bekrefter at grekerne ikke var de eneste som lå på bordet.

- Jeg tenkte veldig lenge, for det var ikke lett, selvfølgelig. Jeg hadde mange muligheter til å bli igjen i Tyskland, og jeg kunne også ha spilt i Bundesliga. Men etter lange runder følte jeg det var riktig for meg. Spesielt da jeg så hvor interessert Olympiakos var, sier Elabdellaoui, som har Jim Solbakken som agent.

Svarer Hareide Nå venter noen dager av den typen gutteromsplakater lages av: Onsdag kveld starter Elabdellaoui på høyrebacken for Norge mot England på Wembley. Neste tirsdag får han trolig samme oppdrag mot Italia på Ullevaal, i EM-kvalifiseringen.
Uka etter er det Champions League-premiere. Nærmere bestemt 16. september: Olympiakos-Atletico Madrid.

- Det naturlige målet er å bli blant de to som går videre fra gruppa. Det blir tøft, men det er helt klart målet, sier 22-åringen.

- Malmö-trener Åge Hareide sier deres mål ikke er å bli sist i gruppa?
 
- Jaha. Men noen må bli sist. Det skal i alle fall ikke bli Olympiakos.