Petter Northug utsetter sesongåpningen

Ombestemte seg rett før start. Northug utsetter sesongåpningen

Dro hjem til Norge få timer før konkurransen startet.

STÅR OVER SESONGÅPNINGEN: Petter Northug vil heller ha fokus på Beitostølen neste helg.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STÅR OVER SESONGÅPNINGEN: Petter Northug vil heller ha fokus på Beitostølen neste helg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug jr. står over dagens sesongåpning i Bruksvallarna i Sverige. Etter planen skulle han ha gått 15 kilometer friteknikk i dag.

I stedet vil han satse alt mot den norske åpningshelga på Beitostølen neste helg.

– Ingen dramatikk

Det bekrefter Northug selv overfor sin egen hjemmeside, tvsporten:

– Jeg har vært her i Bruksvallarna ei uke, fått testet ski og trent bra med flere hardøkter. Men nå drar jeg hjem til Trondheim for å forberede meg til sesongåpningen på Beitostølen neste helg. Vi sender Chris Jespersen ut i krigen i dag for Team Northug, og håper at han vinner her i Sverige.

Northugs trener Stig Rune Kveen forteller at det ikke ligger noe dramatikk i avgjørelsen:

– Petter var påmeldt rennet i dag allerede tidlig i oktober da vi fant ut at vi kunne ligge her på treningssamling. Men vi er inne i en periode med mye trening, og ønsker å spare kruttet til neste helg. Da kommer viktigere løp og kvalifisering til v-cup.

Rennleder Mikaele Sundbaum forteller til Sportsbladet at Northug var og hentet startnummeret på morgenkvisten, før han ombestemte seg i løpet av morgentimene.

Til Sportsbladet sier hun:

- Det er vanlig at løpere ikke stiller opp hvis de ikke føler seg 100 prosent. Dette er ikke det viktigste løpet i sesongen, men det er veldig kjipt for oss. Det var han alle hadde gledet seg til å se

Lovet show

Der Petter Northug er følger det ofte med litt show. Det hadde 31-åringen lovet i år også.

Northug hadde planlagt å ga i den svenske kondomdrakta. Noe han selv kalte en hyllest til «söta bror»

Det skapte selvfølgelig furore i Sverige – og det gikk så langt at flere mente Northug kom til å bli straffet hvis han gikk med den svenske drakta:

– Det hadde vi ingen anelse om. Vi vil ikke lage bråk, så dette må vi undersøke. Drakta er tenkt som en hyllest til Sverige, ikke skape problemer, sier pappa John Northug til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer