Omdal åpen for AS-tippeligaen

Det massive bråket både i Brann og Vålerenga den siste tida, har aktualisert debatten om fotballens skille mellom klubb og aksjeselskap. Fotballpresident Per Ravn Omdal avviser ikke at det om noen år spiller aksjeselskap i Tippeligaen.

- I denne verden kan man ikke utelukke noe som helst, sier fotballpresidenten til Dagbladet.

Omdal vet at han tråkker på høyt verdsatte idrettspolitiske verdier når han leker med tanken på at Tippeligaen om noen år vil bestå av aksjeselskap, og ikke idrettslag.

Begge deler

- Dagens regelverk stopper oss fra å slå sammen klubber og aksjeselskap, men jeg ser ikke bort fra at nye ting kan komme. Dette har jo eksplodert de siste årene, mener Omdahl.

Han tror veien må bli til mens man går.

- Det er helt uaktuelt å gjøre dette i dag. Det er viktig å ikke hoppe inn i forhastede løsninger. Vi har en utfordring i å både bevare idrettens integritet, samtidig som vi trenger tilførsel av kapital.

Presidenten understreker at det er viktig å satse på både topp og bredde.

- Og jeg synes vi har kommet langt i samarbeidet mellom toppklubber og breddeklubber i Norge. Det er også en styrke for en toppklubb å kunne ha lag i aldersbestemt klasse.

Nødvendighet

Vålerenga-investor Ola Mæle er en av dem som har tonet høyest flagg i debatten om å slippe aksjeselskapene løs i Tippeligaen. Han ønsker seg snarest ett felles styre, og en felles administrasjon i VIF.

- Det er veldig positivt at Omdal kommer med de signalene han gjør. Klubben og ASA-et i Vålerenga lever i to ulike verdener, og det vil være en nødvendighet med en organisasjon for å få til en mer effektiv drift i framtida, sier Mæle til Dagbladet.

Han tror ikke breddefotballen vil tape på en mer profesjonalisert toppfotball.

- Fordi det er lønnsomt å investere i bredde. Det er der talentene hentes fra. Å investere i utlandet vil aldri bli like bra investeringer for norske klubber.