Omdal ferdig med RBK-bråket

Fotballpresident Per Ravn Omdal vil ikke gå i dialog med RBK-direktør Rune Bratseth etter Hareide-bråket.

DRAMMEN (Dagbladet): Omdal mener Norges Fotballforbund har fulgt sine egne spilleregler da de forsøkte å hente Rosenborg-trener Åge Hareide til landslaget. Fotballpresidenten avviser den knallharde kritikken fra sportsdirektør Rune Bratseth, som mener forbundet førte dem bak lyset. Og håpet om forsoning mellom Norges mektigste fotballklubb og fotballtoppene på Ullevaal stadion virker fjern.

Ingen kommentar

- Jeg er ferdig med den saken, sier Per Ravn Omdal bestemt til Dagbladet.

Mandag fortalte kilder til Dagbladet at Åge Hareide allerede hadde sagt ja til tilbudet om å overta etter Nils Johan Semb. Etter intens møtevirksomhet på Lerkendal i går, opplyste Hareide at han blir i Rosenborg.

- Sa Åge Hareide muntlig ja til tilbudet?

- Ingen kommentar, sier Omdal. - Vi forholder oss til at vi nå har fått et nei fra en av kandidatene til jobben, sier Ravn Omdal.

I Drammen i går kveld fulgte fotballpresidenten U-21-landslagets forsøk på å kvalifisere seg til EM. Tidligere på dagen var det en opprørt og sint Nils Johan Semb som ble spurt om hva han synes om arvtakerbråket dagen før Norges avgjørende omspillskamp mot Spania.

- Jeg kunne sagt svært mye om at dette kommer opp nå. Den typen støy som disse sakene er, må vi fortrenge, sa landslagssjefen på pressekonferansen.

Må leve med støy

Fotballpresident Omdal mener prosessen som pågår rundt ansettelsen av ny sjef, må gå sin gang.

- Vi kan ikke bestemme hva som til enhver tid kommer ut i media. At det kan virke forstyrrende før landskampen, er så som så. Det må man leve med, sier Ravn Omdal til Dagbladet.

Norges Toppfotball, klubbenes paraplyorganisasjon, reagerer også sterkt på at NFF skal ha kontaktet Hareide uten at RBK ble kontaktet først.

- Vi forventer at forbundet opptrer på samme måte som de forventer at klubben skal gjøre. Vi har ingen grunn til å betvile RBKs versjon, sier leder Olav Boksasp.

NY NEDTUR: Fotballpresident Per Ravn Omdal fulgte i går U-21 landslagets kamp mot Serbia og Montenegro fra tribuneplass på Marienlyst i Drammen. Norge vant kampen 3- 0, men tapte sammenlagt 4- 5.