Omdal gjenvalgt i UEFA

Per Ravn Omdal ble i dag gjenvalgt som medlem i Det europeiske fotballforbundets (UEFA) eksekutivkomité. Senere på dagen rykket han også opp fra posisjonen som 4. visepresident til 2. visepresident.

To kandidater trakk sitt kandidatur før valget på nytt UEFA-styre ble gjort, slik at i alt 11 kandidater kjempet om de sju plassene i styret. Norges fotballpresident fikk 38 av i alt 51 mulige stemmer.

Ikke uventet fikk han senere i dag fornyet tillit som visepresident etter en jevn stemmegivning.

-Det var mye taktisk stemmegivning. Flere av de tretten landene valgte kun å stemme på sin kandidat, selv om de kunne stemme på inntil sju personer. Det ble et tett race, sier Ravn Omdal til NTB.

- Vi er veldig godt fornøyd med at Per fikk fire nye år i UEFA-styret. Det at han også rykket opp til å bli 2. visepresident, er et klart signal på at han har en svært god posisjon i internasjonal fotball, sier Jan Halstensen, visepresident i Norges Fotballforbund, til NTB.

Oppgjøre

Italias tidligere forbundspresident Antonio Matarrese mistet svært overraskende plassen i Det europeiske fotballforbundets styre, og det skjedde dagen før landet hans spiller EM-finale i Rotterdam.

Joseph Mifsud fra Malta knep den siste plassen med en stemme mer enn Matarrese, som fikk bare 25 stemmer. Kypriotiske Marios Lekaritis fikk flest stemmer med 42, Omdal fikk 38.

- Vi var lovet 40 stemmer. Vi er forrådt, raste Luciano Nizzola som er president i Italias fotballforbund.

- Disse små og mellomstore fotballforbundene liker ikke makten vi har i fotballen. Men vi kommer tilbake. Matarrese er fortsatt styremedlem i FIFA, og vi håper at han får tilbake UEFA-styreplassen i neste valg.

UEFA-president Lennart Johansson betegnet det som en 'arbeidsulykke' at Matarrese forsvant fra styret.