Omdal i krisemøte med FIFA

Visepresident Per Ravn Omdal og toppledelsen i Uefa ba i dag om et krisemøte med FIFA for å finne en løsning i overgangsforhandlingene med EU.

UEFA-president Lennart Johansson, Omdal og generalsekretær i Gerhard Aigner har jobbet på spreng etter at FIFA viste seg å være helt på kollisjonskurs i overgangsspørsmålet.

Gerhard Aigner opplyste etter at det to dager lange ekstraordinære styremøte var over i dag, at møtet med FIFA trolig skal finne sted allerede kommende fredag.

- Møtet skal ha som mål å sikre enigheten mellom oss for framtiden, sa Aigner ifølge NTB.

Så langt har UEFA og FIFA snakket med to tunger i forhandlingene med EU om det nye overgangssystemet i fotball. Nå vil UEFA-toppene møte FIFA-president Sepp Blatter og generalsekretær Michael Zen-Ruffinen får å komme til en løsning.

- Det er en klar melding - vil vil ha en god løsning. Vi vil møte FIFA og forklare vår posisjon, sier Aigner til nyhetsbyrået AP.

UEFA har bestemt seg for at framtidige forhandlinger med EU skal skje på grunnlag av det man ble enige om 31. oktober i fjor. FIFA kom med et overraskende utspill før helga. I kompromissforslaget ga FIFA nærmest avkall på alt UEFA mener er nøkkelen til fotballens eksistens i Europa.

UEFA har derfor tilbudt seg å møte representanter fra EU-kommisjonen for å forklare følgene europeisk fotball vil få hvis FIFAs forslag legges til grunn når overgangssystemet skal tilpasses EUs grunnregel nummer 1 - fri flyt av arbeidskraft.

- Vi har gjort det klart at FIFAs brev ikke representerer Europas syn, og at vi derfor ikke aksepterer det. Vi har skrevet til EU-kommisjonen at dette er et «ikke-dokument» og derfor ikke kan legges til grunn for framtidige forhandlinger, sa Aigner.

Etter dagens styremøte kom UEFA med denne uttalelse:

- FIFAs brev inneholder forslag som svekker to av nøkkelprinsippene i europeisk fotball - stabiliteten i kontraktene og utviklingen av et godt system for kompensasjon.

(Dagbladet.no/NTB)