Omdal tar banan-kasterne

- John Carew må vite at han har hele fotballbevegelsen bak seg, sier NFF-president Per Ravn Omdal. En banankaster hetset RBK-spissen under lørdagens bortekamp mot Start. Nå får Carew telefon fra Omdal.

- Jeg kjenner John godt fra andre sammenhenger, og tar nok en telefon, sier Omdal til Dagbladet.

Fotballpresidenten vil forsikre Carew om at tendensene til rasisme skal knuses.

  • 3. mai ble matchvinner Carew (0-1) hetset med rasistiske tilrop av Viking-supportere i Stavanger. Viking fikk 40000 kroner i bot.
  • 10. mai barket fotballsupportere med nazistiske undertoner sammen før Brann-Vålerenga i Bergen. Åtte personer ble tauet inn av politiet.

  • Sist lørdag ble Carew hetset på nytt - denne gangen av en Start-supporter, som kastet bananer etter ham før og under kampen.

Start reagerte kraftig allerede i går. Banankasteren blir utestengt fra Starts hjemmekamper. Han nektes medlemskap i supporterklubben Tigerberget. Ifølge Fædrelandsvennen er vedkommende identisk med han som kastet stein etter politiet i forbindelse med bortekampen mot Bryne.

Omdal var ukjent med den siste episoden da Dagbladet kontaktet ham i går. Foreløpig vil han ikke spekulere i hvilke straffereaksjoner Start kan vente seg.

- Om det ikke foreligger noe fra kampinspektøren, vil vi be om en rapport fra Start, sier Omdal.

- Hva er årsaken til rasismen på norske arenaer denne våren?

- Jeg velger å tro at det er enkeltindivider som står bak. Det gjelder noen få som blir smittet av ting som skjer på andre arenaer.

Tar det greit

Carew var ikke tilgjengelig for kommentar i går. Agent Per A. Flod har ikke diskutert den siste episoden med klienten ennå. Men de har snakket grundig om det som skjedde i Stavanger.

- Han takler det greit. Når noen opptrer sånn, mener han at det er de som har et problem, ikke han.

Den oppfatningen deler Omdal:

- Vi kommer til å slå knallhardt ned på alle antydninger til rasisme. Det de folka gjør, vil vi ikke se på våre baner.

sindre.halkjelsvik@dagbladet.no

SINT: Fotballpresident Per Omdal vil rasismen til livs.