Omdal truer England med boikott

LIÈGE (Dagbladet): Nye opptøyer fra engelske hooligans i løpet av EM og England vil bli ekskludert fra resten av mesterskapet. - Vi aksepterer absolutt ingen gjentakelse av scenene fra Charleroi og Brussel, sier visepresident Per Omdal til Dagbladet.

UEFA-president Lennart Johansson sa i går rett ut at EM er i fare hvis det oppstår flere episoder der uskyldige blir rammet av engelske og andre lands hooligans som går berserk i gatene utenfor et stadion. - Jeg tror verden venter at vi skal ta initiativ til tiltak som hindrer dette. Derfor ber vi den engelske regjeringen iverksette tiltak som nekter engelske hooligans å reise utenlands. Disse personene er en skam for landet og deres landslag, sa Lennart Johansson på EMs hittil best besøkte pressekonferanse. Over 200 mediefolk samlet i et trangt telt uten ventilasjon medførte at UEFA-toppene ba om å få utsatt pressekonferansen noen minutter inntil vifter var på plass, slik at man fikk kjøle seg i den intense varmen. - Hendelsene de siste 48 timene har ødelagt mye for dette EM, som ellers har vært preget av gode fotballkamper og en fantastisk stemning inne på arenaene, sa Johansson. Visepresident Per Omdal er ikke i tvil om at England og engelske lag kan bli utestengt hvis hooligans på nytt går berserk i gatene enten i Nederland eller i Belgia.

  • Englands neste kamp spilles i Charleroi onsdag kveld.
FOTBALLBRÅK: UEFA ber den engelske regjeringen sette i verk tiltak som hindrer mer bråk fra engelske fans. Disse supporterne feirer seieren over Tyskland i Charleroi på lørdag.