Omdal: TV-stasjon bidro til supporterbråk

UEFA vil reagere mot en TV-stasjon som skal ha arrangert episoder der rivaliserende supportere braket sammen i voldelige gatekamper. Det bekrefter Per Ravn Omdal, visepresident i organisasjonen.

- Rapportene våre gir oss belegg for at det var tilfellet i København før kampen mellom Arsenal og Galatasaray, sier Omdal.

UEFA etterforsker for tiden saken, og Omdal lover at det vil bli satt i gang tiltak mot en ikke navngitt TV-stasjon.

- Det vil vi helt klart gjøre, sier Omdal.

Han er likevel bekymret for at UEFA ikke skal være i stand til å ta i bruk virkemidler som er sterke nok.

- Problemet er at det her er snakk om en ikke-akkreditert TV-stasjon, så det er lite annet vi kan gjøre enn å anmelde forholdet, sier Omdal.

Engelske tabloidaviser

Før og etter Englands kamp med Tyskland i Charleroi var det en rekke engelske supportere som anklaget de britiske tabloid-avisene for å ha betalt kjente hooligans for å sette i gang bråk.

Omdal ønsker ikke å spekulere i om dette virkelig er tilfellet, eller om engelske supportere først og fremst er ute etter å renvaske seg selv.

- Foreløpig har vi bare hørt rykter om disse tingene, men skulle vi få inn opplysninger som sannsynligjør et slikt forløp, vil vi selvfølgelig sette igang undersøkelser, sier Omdal.

Tyrkiske bråkmakere

Også i natt var det tilløp til voldelige opptøyer i EM-landene. Brussel ble herjet av tyrkiske supportere som truet med å drepe engelskmenn, og til slutt satte politiet inn vannkanoner og tåregass for å stoppe pøblene.

- Jeg har foreløpig ikke noen oversikt over de skadene som har skjedd i natt, men vi vil arbeide med saken utover dagen, sier Omdal.

I kveldens kamp mellom England og Romania håper han på langt roligere tilstander enn det som har vært tilfellet de siste dagene.

- Alle rapporter vi har fått tyder på at ting har foreløpt rolig så langt. Forhåpentligvis varer det natta ut, sier Per Ravn Omdal.

BEKYMRET: Per Ravn Omdal og UEFA setter i gang tiltak mot en ikke navngitt TV-stasjon etter supporterbråk i København.