Omdal ut mot Fifas VM-planer

Fifa-president Sepp Blatter vurderer å arrangere VM i fotball hvert annet år. - Helt uakseptabelt, sier Per Ravn Omdal, norsk fotballpresident og visepresident i Uefa.

Med sju kvalikkamper uten seier er Norge definitivt ute av VM i Japan og Sør-Korea neste sommer. Men ifølge FIFA kan Nils Johan Semb og landslagsgutta få en ny sjanse bare to år etter - parallellt med EM-sluttspillet i Portugal i 2004.

- Det kan være lurt å se på om vi kan holde VM hvert annet år, den ideen kan ikke lenger holdes i en safe der vi ikke har kombinasjonen. Jeg skal kikke på det neste år, sier Blatter til AP.

Per Ravn Omdal synes FIFA-presidentens utspill om hyppigere VM er merkelig. For et år siden diskuterte den norske fotballpresidenten samme sak med Blatter.

- Det var en het debatt, og saken ble lagt død, sier Per Ravn Omdal til Dagbladet.no.

Den norske visepresidenten i Uefa hevder det ikke bare er EMs prestisje som forsvinne med VM hvert annet år.

- Man må ikke drepe det internasjonale fotballmarkedet. Dette ville tatt knekken på nasjonale ligaer og europeiske cuper, sier Omdal som sier Uefa ikke engang vil vurdere å avholde EM annet hvert år som et svar.

- Fra europeisk side er alt dette totalt uakseptabelt. Vi ser ikke på engang alternative løsninger, sier Omdal.

VM er blitt arrangert hvert fjerde år siden 1930, med unntak av krigsårene da turneringen ble avlyst. Fotball-VM er det mest populære idrettsarrangementet i verden, målt i seertall.

(Dagbladet.no)

KOLLISJONSKURS:</B> Fifas Sepp Blatter vil ha VM hvert annet år. Det vil ikke Uefa-president Lennart Johansson (t.h) og Per Ravn Omdal.