Omdal vraket som Uefa-visepresident

Byttet ut med Platini-folk.

Per Ravn Omdal ble ikke valgt til ny periode da styret i UEFA møttes i dag. Nå er ledelsen byttet ut med Michel Platini-vennlige personer.

- Jeg har vært i styret siden 1992 og visepresident i ti år. Så det er litt rart. Jeg er litt skuffet, samtidig så har jeg fått antydninger om at jeg får noen arbeidsoppgaver som jeg er glad for. Det går på utviklingsarbeid på grasrota og slike ting. Og det synes jeg er veldig spennende, sier Omdal til NTB.

De nye visepresidentene er Senes Erzik, Tyrkia; Geoff Thompson, England; Angel Maria Villar Llona, Spania; og Gerhard Mayer-Vorfelder, Tyskland.

Det europeiske fotballforbundet ønsker at David Taylor skal overta som ny daglig leder og forhandlinger skal være i gang med skotten.

Omdal var sentral i valgkampen rundt tidligere president Lennart Johansson i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og utelukker ikke at han ble byttet ut med mer Platini-lojale personer. Omdal sitter fortsatt i styret.

- Det er ikke til å legge skjul på at dette har noe med valgkampen å gjøre. Men det må kunne gå an å si at jeg skammer meg ikke over noe av det jeg har gjort opp gjennom årene.

- Nå er det ny president og nye koster. Vi har tradisjon for at vi klarer dette sammen, forteller Omdal.

Han har i det siste hatt ansvaret for UEFAs forhold til EU.

TAPTE VALGKAMPEN MED JOHANSSON: Per Ravn Omdal lider av at Michel Platini, ikke Lennart Johansson, ble valgt til Uefa-president. Foto: Scanpix/Reuters
TAPTE VALGKAMPEN MED JOHANSSON: Per Ravn Omdal lider av at Michel Platini, ikke Lennart Johansson, ble valgt til Uefa-president. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Det har vært veldig spennende. Nå skal jeg jobbe med noe nytt, og det gyver jeg på med krum hals, avslutter han.

(NTB)