Strømsgodset sjokkerte Brann

Omdiskutert situasjon: - Den er klar

En skuffet Lars Arne Nilsen mener laget ble snytt for straffe i sluttminutta mot Strømsgodset.

ISKALD: Petter Strand reduserte til 1-1, men måtte likevel finne seg i å dele poengene med Strømsgodset. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
ISKALD: Petter Strand reduserte til 1-1, men måtte likevel finne seg i å dele poengene med Strømsgodset. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Brann - Strømsgodset 1-1 (0-1)

Seieren lar vente på seg for Brann som havnet på tredjeplass forrige sesong. Først et 3-2 tap mot Odd i første runde, så sjokkerte Strømsgodset bergenserne på Brann stadion.

- Bergenserne er nok ganske misfornøyde etter det her, kommenterte Tor Ole Skullerud til Eurosport.

Finte

Amahl Pellegrino og Strømsgodset sjokkerte Brann Stadion da de var de som gikk opp i ledelsen etter 40. minutter spilt.

Mos Abdellaoue spilte Pellegrino fri høyt i banen og sistnevnte kunne sette ballen enkelt i mål. Men spissen ville det annerledes. Først et litt dårlig touch, så en piruett, før ballen omsider endte opp i nettmaskene.

Pellegrino forklarer at han dro et triks som fikk keeper ut av spill.

- Ja, det var et litt dårlig touch først der, men så lurte jeg keeper. Jeg latet som jeg skulle slå mot venstre, men så slår jeg til høyre, sier Pellegrino til Eurosport.

Jevn førsteomgang

Nysigneringen Veton Berisha var inne i førsteellever da Strømsgodset gjestet Brann i Bergen søndag kveld.

En forholdsvis jevn kamp mellom Brann og Strømsgodset fra start. Fredrik Haugen var mannen som skapte kampens første målsjanse. Berisha mottok et innlegg i boks, men som Haugen fikk kontroll på. Midtbanespilleren fyrte av, men avslutningen havnet langt over mål. En god sjanse som fort kunne resultert i mål.

Etter en litt tam halvtime fra Strømsgodset, våknet bortelaget til. Først fant Johan Hove Mos Abdellaoue ute på siden, men vinkelen ble litt for spiss. Keeper Holmen Johansen var med på notene og slo enkelt unna.

Ti minutter seinere var det Amahl Pellegrino som prøvde seg. Mos fant Amahl Pellegrino som satte ballen kontant i høyre hjørne. En scoring som sjokkerte Brann stadion.

- Jeg er veldig fornøyd med første omgang, sier Bjørn Petter Ingebretsen i pausen, hovedtrener for Strømsgodset.

Fyrverkeri

I pausen fortalte Lars Arne Nilsen at Brann måtte få opp intensiteten.

- Vi må få enda mer tempo på spillet vårt. Det er vanskelig å bryte de ned, vi skaper litt for lite, også får de den overgangen der, sier Nilsen.

Og spillerne lyttet.

Bare minutter etter andre omgang ble blåst i gang ble Petter Strand spilt fri, og bergenseren var iskald. Fra 10 meter lobbet han ballen forbi Myhra.

Målet satte fart på kampen igjen, og Brann lå et voldsomt trykk på Strømsgodset. Veton Berisha viste seg frem ved flere anledninger, og Viljar Myhra måtte virkelig kjempe for å holde ballen borte fra mål.

Likevel ville det seg ikke noe mer for Brann. Strømsgodset hadde lite å komme med i andre omgang, men Brann klarte ikke å finne nettmaskene nok en gang.

Straffesituasjon

Det var en skuffet Lars Arne Nilsen som møtte opp til intervju etter kampen. Spesielt en situasjon bet seg merke i flere.

I det 75. minutt slår Acosta ballen høyt mot Berisha som taper duellen mot Yacouba Sylla. Tv-bildene viser at Sylla går opp med en høy arm og styrer ballen bort fra mål. Dommeren velger derimot å la spillet gå.

- For meg så det ut som en veldig klar straffe. Jeg syns det er straffe, men slik er det med hands. Det er ren bingo, enten blir det blåst eller ikke. Dommeren ser det ikke, og det er lov, sier Nilsen til Eurosport.

Til og med Bjørn Petter Engebretsen er enig.

- Ja, det er hands sånn jeg ser det. Det er ikke tvil om det, sier Engebretsen.

Fotballekspert Bengt Eriksen mener også at Brann ble snytt for straffe i sluttminutta.

- Sylla går aktivt opp og søker ball med armen. Det er klink straffe, sier Eriksen i fotballstudio.

Fakta

Brann – Strømsgodset 1-1 (0-1)

13.213 tilskuere

Mål: 0-1 Amahl Pellegrino (40), 1-1 Petter Strand (54).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar.

Gult kort: Bismar Acosta, Brann, Herman Stengel, Jakob Glesnes, Marcus Pedersen, Lars Vilsvik, Strømsgodset.

Lagene: Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen – Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kristoffer Løkberg (Daouda Bamba fra 87.), Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen – Gilbert Koomson (Azar Karadas fra 75.), Veton Berisha (Gilli Rólantsson fra 90.), Petter Strand.

Strømsgodset (4-5-1): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Jonathan Parr – Kristoffer Tokstad, Johan Hove (Look Saa Nicholas Mickelson fra 75.), Yacouba Sylla, Herman Stengel, Amahl Pellegrino (Henning Hauger fra 67.) – Mustafa Abdellaoue (Marcus Pedersen fra 70.).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer