Real Madrid - Athletic Bilbao

Omdiskutert situasjon: Hva er det Ronaldo gjør her?

Hevet hånda da lagkameraten scoret vinnermålet. 

Real Madrid - Athletic Bilbao 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Man skulle tro at de fleste fotballspillere vil juble når en lagkamerat setter inn 2-1-scoringen seks minutter før slutt. Det så ikke ut som superstjerne Cristiano Ronaldo var særlig fornøyd til å begynne med.

Alvaro Morata har kommet tilbake til Real Madrid etter to sesonger i italienske Juventus, og ble byttet inn etter 74 minutter for Karim Benzema i jakten på et seiersmål.

Og det var nettopp innbytteren som fant veien til nettmaskene da han satte inn sin egen retur etter 86 minutter. Morata jublet selvfølgelig som seg hør og bør, mens Ronaldo, som sto like ved ham, reiste hånden i været mot linjedommeren før han slo seg på låret etterpå.

Det er vanskelig å se hva som var grunnen til at portugiseren hevet armen, og i sosiale medier spør folk seg om han ropte på offside på medspilleren - noe som ville vært meget spesielt. Du kan se video av hendelsen øverst i denne artikkelen og bedømme selv.

Litt seinere viser tv-bildene at Ronaldo deltok i feiringen av målet ved å klappe Morata på hodet, noe som iallfall ikke fører til ytterligere vann på mølla til de som mener Ronaldo ikke vil lagets beste.

Kanskje den umiddelbare reaksjonen har noe med at angriperen er inne i en måltørke. Det er første gang siden han kom til Real Madrid at han har gått fire strake hjemmekamper uten scoring. Han hadde også noen store sjanser til å score i kveld.

Noen mener at Ronaldo ofte hever armen slik etter scoringer, mens andre mener at Ronaldo hevet hånda for å vise at scoringen til Real Madrid skulle godkjennes, og vise at Morata ikke gjorde noe ulovlig i situasjonen.

Scoringer av Karim Benzema og Morata sørget for at Real Madrid fortsatt topper La Liga ett poeng foran Sevilla og to poeng foran Barcelona.