Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Omdiskutert VAR-avgjørelse: - VMs første VAR-tabbe

Tvilsom situasjon i kampen mellom Saudi-Arabia og Egypt.

VAR: Wilmar Roldan signaliserte for VAR etter at han dømte straffe til Saudi-Arabia mot Egypt. Straffen var av det billige slaget, men Roldan sto på sitt. Foto: NTB Scanpix
VAR: Wilmar Roldan signaliserte for VAR etter at han dømte straffe til Saudi-Arabia mot Egypt. Straffen var av det billige slaget, men Roldan sto på sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i dag slo Saudi-Arabia Egypt 2-1 i en betydningsløs kamp. Ingen av lagene hadde mulighet til å ta seg videre.

Underveis og i etterkant av kampen var dommer Wilmar Roldán det store samtaleemnet, da VAR (video assistant referee) ble benyttet før Saudi-Arabias 1-1-scoring.

To straffer

Etter 39 minutter fikk Saudi-Arabia straffe da Mohamed Abdel-Shafy blokkerte Salman Al-Farijs innlegg med hånda. Avgjørelsen var grei nok, men tidenes eldste VM-spiller i Egypts mål - Essam El-Hadary - reddet flott.

Det er situasjonen på overtid i første omgang det snakkes om. Fahad Al Muwallad ble holdt i trøya av Ali Gabr, og gikk over ende i Egypts 16-meter. Al Muwallad falt veldig lett, og var også aktiv med armene selv.

Dommer Roldan pekte på straffemerket igjen, før han fikk beskjed på øret av gutta i VAR-bussen om å se på situasjonen en gang til.

Roldan ble stående lenge og studere situasjonen på sidelinja, før han til slutt kom tilbake på banen.

Sto på sitt

VAR måtte altså til, og selv om straffen så veldig billig ut, valgte Roldan å stå på sitt. Salman Al-Faraj var sikker som en kodebrikke fra elleve meter og satte straffen i mål for Saudi-Arabia.

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvardsen var ikke helt enig i dommeravgjørelsen.

VAR har fungert bra så langt i VM, men i dag fikk vi kanskje den første feilen. Saudi-Arabia vant til slutt kampen 2-1, og endte dermed på tredjeplass i gruppe A. Egypt og Mohamed Salah måtte ta til takke med sisteplass.