Omdiskutert VAR-avgjørelse i Madrid

Nok en kontroversiell VAR-avgjørelse da Real Madrid og PSG spilte uavgjort.

OMGJORDE: Dommer Artur Soares Dias trakk tilbake et rødt kort og straffe mot Real Madrid og ga vertene et frispark i stedet. Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix
OMGJORDE: Dommer Artur Soares Dias trakk tilbake et rødt kort og straffe mot Real Madrid og ga vertene et frispark i stedet. Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Real Madrid - Paris Saint-Germain 2-2 (1-0)

Både Real Madrid og PSG var allerede klare for utslagsrundene i Champions League før kveldens oppgjør.

Kampen mellom storklubbene handlet derfor mer om prestisje. På hjemmebane var det Real Madrid som lenge var det sterkeste laget, og Karim Benzema så lenge ut til å bli den store helten.

PSG våknet imidlertid til livet i de siste ti minuttene og sikret seg dermed gruppeseieren foran Real Madrid etter en heseblesende avslutning.

Sterk Madrid-start

De helhvite tok ledelsen etter et drøyt kvarter. Eden Hazard gjorde en strålende jobb, før Isco traff stolpen med sitt skuddforsøk. Returen endte hos Karim Benzema, som enkelt satte ballen i mål.

Det var Real Madrid som var det klart førende laget i den første omgangen, ledet an av Isco, Hazard og Fede Valverde på midtbanen.

Hjemmelaget rullet opp sjanse etter sjanse, og kun en god prestasjon av tidligere PSG-keeper Keylor Navas gjorde at ledelsen kun var på ett mål.

VAR-involvering

Fem minutter før pause virket det som om kampen skulle snu på hodet. Idrissa Gueye vant ballen på midtbanen fra Marcelo, og spilte fri Di Maria. Den tidligere Madrid-stjernen spilte gjennom Mauro Icardi som ble felt av Courtois.

Dommer trakk opp det røde kortet til den belgiske målvakten og VAR skulle sjekke om situasjonen skjedde innenfor eller utenfor sekstenmeter.

I stedet for å peke på straffemerket, fikk dommeren beskjed av VAR-bussen om å trekke tilbake det røde kortet og heller gi Real Madrid frispark for situasjonen med Gueye og Marcelo, hvor senegaleseren ga Madrid-backen en liten dytt.

Hektiske sluttminutter

PSG viste styrken i troppen sin da i pausen satte inn Neymar for Gueye. Brasilianeren har slitt med skade i sesonginnledningen, men var tilbake på banen her.

Byttet hadde ikke en umiddelbar effekt ved å gjøre PSG sterkere. Real Madrid fortsatte i stedet å dominere og kampen virket å være avgjort da Benzema scoret igjen med tolv minutter igjen å spille.

Franskmannen har vært i kalasform for Real Madrid denne sesongen har ti mål på tolv kamper i ligaen og fire mål på fem kamper i Champions League.

PSG var imidlertid langt fra begravet. Pariserne svarte nærmest umiddelbart da en klønete involvering fra Varane i Madrid-forsvaret gjorde at Mbappé enkelt kunne sette inn en redusering

To minutter seinere var Real Madrid- produktet Pablo Sarabia framme og plasserte ballen via stolpen helt oppe i krysset. Dermed var lagene like langt.

Tre og et halvt minutt på overtid holdt hatede Gareth Bale på å avgjøre da han bøyde et frispark over muren og i stolpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer