TILGIR LETT: Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen og omdømmeekspert, tror det norske folk vil tilgi Petter Northug og viser til tidligere eksempler. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / Markedhøyskolen
TILGIR LETT: Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen og omdømmeekspert, tror det norske folk vil tilgi Petter Northug og viser til tidligere eksempler. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / MarkedhøyskolenVis mer

Omdømmeekspert tror det norske folk vil tilgi Petter

- Sånn er nordmenn - vi tilgir.

(Dagbladet): I hele dag har nyheten om Petter Northugs Audi-vrak preget det norske nyhetsbildet, og i kveld kom meldingen om at Northug selv innrømmer å ha sittet bak rattet da bilen smalt i autovernet på Byåsen i de tidlige morgentimene.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser, sier han i en pressemelding.

Den neste uka er kritisk Reaksjonene hagler og det spekuleres i fengselsdom og at karrieren er slutt.

Men rektor ved Markedshøyskolen og omdømmeekspert Trond Blindheim tror ikke nødvendigvis at dette betyr slutten for Petter Northug. Han tror at det er noe han kan komme seg igjennom.

- Jeg tror det kan gjøre ham større og sterkere, men det avhenger av hvordan han håndterer det den neste uka, sier Blindheim til Dagbladet.

- Han må se publikum i øynene og si: «Jeg har vært utsatt for et brutalt press. Sponsorer og familien har støttet meg, men jeg har ikke innfridd. Jeg endte i grøfta og holdt på å ta livet av meg og en kamerat». Gjør han dette kan det snus til noe positivt. De største nasjonale heltene våre er de som går til poler og de som vinner femmila. Det er ikke noe større for nasjonal identitet i Norge. Han har gitt oss mer glede enn sorg, og da tilgir vi ham fort. sier han.

Langt nede Norges Skiforbund kom i kveld med en pressemelding hvor det sto at de kjente til ulykken og at de vil ha dialog med Northug og hans team videre. Audi på sin side sier at de også vil ha møter med Team Northug.

Blindheim tror det er essensielt at Northug nå får støtte fra de rundt seg.

- Han ligger så langt nede akkurat nå. Det er utrolig viktig at både landslag trenere og sponsorer støtter ham i den vanskelige tiden.

Han trekker også fram en rekke eksempler på andre offentlige personer som har brutt loven, og likevel blitt «tilgitt» av det norske folk.

- Kjell Inge Røkke ble tatt for korrupsjon, og bare et halvt år senere figurerte han på toppen av omdømmeundersøkelser. Vi har tilgitt politikere som har vært på horehus. Sånn er nordmenn - vi tilgir.

VRAK: De sørgelige restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
VRAK: De sørgelige restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer