Mistenker hvitvasking av penger i spilleroverganger

Omfattende politioperasjon etter mistanker om svindel i belgisk fotball

Mistanker om kampfiksing og juks med spilleroverganger i belgisk fotball har onsdag ført til 57 politiraid i sju ulike land, melder nyhetsbyrået AFP.

ETTERFORSKES: Den belgiske klubben Anderlecht er en av klubbene politiet har slått til mot. Inne i disse lokalene pågår nå en av de 57 politiraidene. Foto: NTB/Scanpix
ETTERFORSKES: Den belgiske klubben Anderlecht er en av klubbene politiet har slått til mot. Inne i disse lokalene pågår nå en av de 57 politiraidene. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Belgia slo politiet til mot flere av landets mest kjente fotballklubber onsdag. Fotballagenten Mogi Bayat, tidligere sportssjef i Charleroi, skal ha blitt pågrepet i sitt hjem.

Politiet skal også ha gjennomsøkt lokalene til storklubbene Anderlecht, Brugge og Standard Liege, ifølge belgiske medier.

Belgiske myndigheter opplyser at det onsdag ettermiddag pågår 57 raid i Belgia og seks andre land, ifølge nyhetsbyrået AP. 44 av disse finner sted i Belgia, mens de andre aksjonene skjer i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia.

Den belgiske avisen De Standaard skriver at politiet har startet en større etterforskning av «økonomisk svindel og hvitvasking av penger i fotballverdenen».

Hovedmålet for politioperasjonen skal, ifølge avisen, være Mogi Bayat, en annen agent og klubber de har gjort forretninger med.

Påtalemyndigheten i Belgia hevder å ha samlet bevis over ett år som beviser at agenter har gjennomført mistenkelige pengeoverføringer. Mistenkt manipulering av kamper skal også være en del av etterforskningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer