ETTERFORSKES: Den belgiske klubben Anderlecht er en av klubbene politiet har slått til mot. Inne i disse lokalene pågår nå en av de 57 politiraidene. Foto: NTB/Scanpix
ETTERFORSKES: Den belgiske klubben Anderlecht er en av klubbene politiet har slått til mot. Inne i disse lokalene pågår nå en av de 57 politiraidene. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Mistenker hvitvasking av penger i spilleroverganger

Omfattende politioperasjon etter mistanker om svindel i belgisk fotball

Mistanker om kampfiksing og juks med spilleroverganger i belgisk fotball har onsdag ført til 57 politiraid i sju ulike land, melder nyhetsbyrået AFP.

I Belgia slo politiet til mot flere av landets mest kjente fotballklubber onsdag. Fotballagenten Mogi Bayat, tidligere sportssjef i Charleroi, skal ha blitt pågrepet i sitt hjem.

Politiet skal også ha gjennomsøkt lokalene til storklubbene Anderlecht, Brugge og Standard Liege, ifølge belgiske medier.

Belgiske myndigheter opplyser at det onsdag ettermiddag pågår 57 raid i Belgia og seks andre land, ifølge nyhetsbyrået AP. 44 av disse finner sted i Belgia, mens de andre aksjonene skjer i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia.

Den belgiske avisen De Standaard skriver at politiet har startet en større etterforskning av «økonomisk svindel og hvitvasking av penger i fotballverdenen».

Hovedmålet for politioperasjonen skal, ifølge avisen, være Mogi Bayat, en annen agent og klubber de har gjort forretninger med.

Påtalemyndigheten i Belgia hevder å ha samlet bevis over ett år som beviser at agenter har gjennomført mistenkelige pengeoverføringer. Mistenkt manipulering av kamper skal også være en del av etterforskningen.