OL i Beijing

Omikron truer OL: - Ingenting er avklart

Virusvarianten omikron sprer seg verden rundt. I februar er det OL i Beijing og kinesiske myndigheter tror den nye virusvarianten vil skape utfordringer for mesterskapet. At OL blir avholdt, er sannelig ikke sikkert, tror landslagssjefen i langrenn.

AVVENTENDE: Vinter-OL i Beijing skal etter planen gå av stabelen i februar. Nå avventer både skiskytterne og langrennsløperne fortløpende vurderinger av situasjonen. Foto: Bjørn Langsem
AVVENTENDE: Vinter-OL i Beijing skal etter planen gå av stabelen i februar. Nå avventer både skiskytterne og langrennsløperne fortløpende vurderinger av situasjonen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg krysser jo fingrene for at det blir, men jeg tror ingenting er avklart enda.

Det sier landslagssjef i langrenn, Espen Bjervig, til Dagbladet på spørsmål om hvorvidt han tror OL i Beijing vil bli gjennomført, samtidig som en ny virusvariant truer verden.

- Hva betyr det for utøverne dine hvis det ikke blir OL?

- Det er klart de har trent mye for dette her, så det er jo trist. Men hvis den nye mutanten skulle bety at det ikke blir noe OL, så tror jeg de fleste har forståelse for det. Selv om de aller fleste selvfølgelig vil gå i OL, utdyper han.

Stadige endringer

- Det skjer stadig endringer og vi vurderer de fortløpende. Men vi bruker lite energi på det vi ikke får gjort noe med, sier sportssjef for skiskytterlandslaget, Per Arne Botnan til Dagbladet, som for tiden befinner seg med resten av skiskytteeliten i svenske Østersund.

Tirsdag gikk kinesiske myndigheter ut med en advarsel om at virusvarianten omikron kan skape utfordringer for vinter-OL i Beijing i februar.

- Jeg tror definitivt virusvarianten kan føre til utfordringer knyttet til forebygging og kontroll, sa talsmann for utenriksdepartementet Zhao Lijian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer