Smitteuro i OL-oppkjøringen

Omikronsmittet: - Heldig

Hver OL-utøvers mareritt er å bli coronasmittet i dagene fram til de olympiske lekene i Beijing. Slovenias langrennsprofil Eva Urevc er nå i isolasjon grunnet omikronsmitte. - Men kanskje er jeg også litt heldig, sier hun til Dagbladet.

SMITTET LIKE FØR OL: Eva Urevc. Foto: JENS SCHLUETER / AFP
SMITTET LIKE FØR OL: Eva Urevc. Foto: JENS SCHLUETER / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den slovenske langrennsløperen og prologspesialisten Eva Urevc er smittet av coronavarianten omikron under oppkjøringen til vinter-OL i Beijing.

Det impliserer en kamp mot klokka for å rekke OL-starten 5. februar - og framfor alt OL-sprinten 8. februar, hvor Urevc er en medaljeoutsider.

Til Dagbladet forteller Urevc at hun for øyeblikket er i isolasjon hjemme i Slovenia og trolig må utsette avreisen til OL-byen Beijing.

Alle utøvere som blir coronasmittet fra nå og tiden fram mot OL, risikerer å ikke få ankomme Kina og dermed miste de olympiske lekene.

Men den slovenske profilen er optimistisk på egne vegne.

- Jeg skal rekke OL, men jeg må kanskje reise noen dager seinere dit. Vi får se om noen dager, sier Urevc til Dagbladet.

Hun er glad for at hun ble smittet denne uka og ikke neste uke.

- Det er veldig strengt regime i Kina. Vi må virkelig holde oss friske i dagene fram mot OL og isolere oss, fordi ingen vil teste positivt rett før lekene. Jeg var uheldig og ble smittet, men kanskje er jeg også litt heldig, sier Urevc.

- Hvorfor det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer