Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Omkamp

FA-cupen 5. runde: Arsenal- Sheffield United 2-1. Marc Overmars jublet etter den avgjørende scoringa på hjemmebane. Men det varte ikke lenge. Forspillet var så ufint at manager Wenger reagerte: Han forlangte omkamp på gjestenes vegne.

Under en time etter kampslutt vedtok det engelske fotballforbundet at matchen skulle spilles om igjen. Nordmannen Anders Jacobsen var øyenvitne til 2-1-scoringa som utløste kaoset.

Situasjonen oppsto etter en skade på Uniteds spiss Lee Morris, og en åpenbar misforståelse av Arsenal-debutanten Nwanku Kanu.

Jacobsen var i ferd med å bli byttet inn, og sto og tøyde ut på sidelinja.

  • Slik oppfattet han episoden etter at United-keeperen hadde sparket ballen over sidelinja:

- Ray Parlour skulle ta innkastet for Arsenal. Han kastet ballen inn i et ufarlig tomrom, som alle forventet. Men plutselig ga Kanu full spiker, og da gjorde Overmars det samme. Overmars scoret mens United-spillerne sto som statuer.

Voldsomt

Både spillere og fans fra United reagerte voldsomt, og de neste minuttene ble et fullstendig kaos. United-manager Steve Bruce truet med å ta laget av banen, United-spillerne fikk beskjed om å holde seg i ro, og politiet måtte hjelpe dommer Peter Jones med å få kampen i gang igjen.

Jacobsen forsøkte å forklare linjedommeren hvordan han skulle komme seg ut av pinlighetene.

- Jeg ba ham om å dømme nytt innkast til Arsenal. Da kunne situasjonen blitt løst, sier Jacobsen.

Roser Wenger

- Dette var en situasjon vi ikke kunne overse. Alle innen fotballen vil være glade for Wengers sportslige holdning, og han bør gratuleres for den, sier fotballforbundets talsmann, Steve Double.

Anders Jacobsen vil ikke karakterisere episoden som usportslig fra Arsenals side. Snarere som en misforståelse. Han unnskylder Arsenal-debutanten Kanu.

- Han var sikkert litt forvirret. Han var heltent på å vise seg fram, og oppfattet neppe alt som skjedde, sier Jacobsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media