Omkom under Grønlands-langrenn

SISIMIUT (NTB): Den italienske skiløperen Ezlo Melchiorri omkom i et snøskred under Artic Circle Race på Grønland i går. Løpet regnes som verdens tøffeste. Thomas Alsgaard tok 2. plass , bak tyske Jochen Behle.

Været forverret seg etter at de beste hadde gått i mål lørdag, og løpsledelsen bestemte at de som fortsatt var ute i løypa skulle hentes med snøscooter. Karavanen med scootere var på vei tilbake med løperne da ulykken skjedde.

Snøskredet traff dem fra siden. Samtlige personer, bortsett fra Melchiorri og sjåføren hans, greide å grave seg fram, og sjåføren ble reddet fordi armen hans stakk opp. Den 59 år gamle italieneren var død da de fant ham en halv time senere.

Verdens tøffeste

160 kilometer lange Artic Circle Race går over tre dager og regnes som verdens tøffeste skiløp. Det er noe Alsgaard kan skrive under på. Han kjempet om seieren til det gjensto tre kilometer av lørdagens 56 km lange etappe, men da ble Behle for sterk. Han vant 3.05 foran Alsgaard.

- Det har vært en hard sesong og jeg er utbrent. Men det har vært en stor opplevelse å delta på Grønland, sa verdenscupvinneren i langrenn.

Behles siste

Behle avsluttet karrieren på Grønland etter blant annet å ha deltatt i seks OL.

-3. etappe var knallhard. Sporene føk igjen og vi gikk i motvind. Ingen tvil om at løpet lever opp til ryktet som verdens hardeste, sa Behle.

Danske Rasmus Jensen ble nummer tre, 21,23 etter vinneren. Etterpå var han glad for at han overlevde.

- Det var helt sinnsykt. Da de to andre gikk fra meg, tenkte jeg kun på å komme levende i mål, sa Jensen.