Romania - Norge, kl. 20.45

Omringet på kjøpesenter

Her viser Alexander Sørloth (23) med hele seg at fotballkarrieren går på skinner igjen. Da han skulle kjøpe TV, ble han omringet av 50 supportere. I kveld kan han bli joker.

GODT HUMØR: Alexander Sørloth (smilende) og Norge trente på Arena Nationala i Bucuresti i går. Klokka 20.45 i kveld venter Romania i EM-kvaliken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
GODT HUMØR: Alexander Sørloth (smilende) og Norge trente på Arena Nationala i Bucuresti i går. Klokka 20.45 i kveld venter Romania i EM-kvaliken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Romania - Norge, kl. 20.45 på TV 2

BUCURESTI (Dagbladet): Du skulle kanskje ikke tro det der høstvindene feier hjemme i Norge: Arena Nationala i Bucuresti var som en glohet Syden-destinasjon i går.

Sola skinte fra skyfri himmel. Det var 25 varmegrader og spillerne storkoste seg dagen før EM-kvaliken mot Romania i kveld.

Og i sitt ess: Alexander Sørloth.

Tida i Crystal Palace var blytung. Spissen fra Trondheim ble stemplet som en flopp. Nå scorer han mål i Trabzonspor, som ligger på tredjeplass i den tyrkiske toppserien.

ANALYSE: Dagbladets fotballkommentator, Morten P, analyserer landslaget før de møter Romania tirsdag. Reporter: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

- Det er kjempedeilig å komme i gang og slå fra seg. Det er det jeg vil: Spille fotball og score mål, sier spissen.

Forelsket

Dermed ikke sagt at han kommer til å starte mot Romania klokka 20.45. Trener Lars Lagerbäck har åpenbart forelsket seg i en ny konstellasjon på topp med Joshua King og Martin Ødegaard.

Men Sørloth kom inn den siste halvtimen mot Spania lørdag. Da viste han en helt annen selvtillit enn tidligere. Dette kan også gjøre ham til en joker mot Romania, der Norge må vinne for å holde liv i håpet om EM-sluttspill gjennom kvaliken.

- Både Sørloth og Bjørn Maars Johnsen viste mot Spania at de representerer krutt i luftspillet. Det kan det bli bruk for mot Romania også, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Sørloth er i utgangspunktet lånt ut til Trabzonspor i to år. Men avtalen kan like gjerne bli permanent. Trønderen - som har ei fortid i Rosenborg, Groningen og Midtjylland - kjente på det allerede da han kom i august: Her var det mye som stemte. Fansen tok vel imot ham på flyplassen. Og mer hysteri skulle det bli.

- Jeg skulle kjøpe meg en TV på et kjøpesenter. Jeg ble stoppet og tok tre selfies. En av dem som tok selfie, sendte ut en melding på en «Whats App»-gruppe. Plutselig kom det 50 personer og alle ville ha en bit av meg. Det endte med at jeg ble der i halvannen time. Det var voldsomme greier, sier Sørloth og humrer.

Seks mål

Han har scoret fire mål i serien og to i Europa. I Europa League er Trabzonspor i gruppe med Getafe, Basel og Krasnodar, noe som gjør det attraktivt å spille for klubben.

Nylig var pappa Gøran Sørloth i Tyrkia og så Trabzonspors kamp mot Besiktas. Alexander scoret et mål og laget vant 4-1. Da tyrkerne så at det sto Sørloth i passet, ble Rosenborg-legenden behandlet som en VIP-gjest fra han landet på flyplassen.

- Det er bare fotball som er greia i Trabzon. Folk er fryktelig interessert, påpeker Alexander.

- Hva gjør du på fritida?

- Jeg bruker mye tid på kjæresten. Vi drar ut og spiser på restaurant, men er også mye hjemme. Det er litt vanskelig å gå ut i gatene. Da kommer det veldig mye folk fort. Det gjør ikke så mye for meg, men det kan være slitsomt for dem jeg er sammen med.

STORTRIVES: Alexander Sørloth (t.h.) har seks mål for Trabzonspor. Foto: NTB Scanpix
STORTRIVES: Alexander Sørloth (t.h.) har seks mål for Trabzonspor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utgangspunktet før kampen mot Romania er enkelt: Spania leder gruppa og har 19 poeng. De er så godt som gruppevinner. Norge slåss med Sverige og Romania om andreplassen, som også gir EM-sluttspill. Foreløpig er vi henholdsvis fire og tre poeng bak.

Norge kan også kvalifisere seg til sluttspillet gjennom playoff i Nations League i mars.

Rotasjon

- Romania har rotert mye. Det gjør det vanskeligere å vite hva vi møter, sier Lagerbäck.

- Vi må gjette litt. De har en interessant tropp med en blanding av unge og mer erfarne spillere. Vi vet hvordan spissene jobber. Men det er Romania som lag vi må slå.

Kampen spilles med 30 000 barn på tribunen. Grunn: UEFA har straffet Romania på grunn av publikums rasistiske oppførsel mot Spania og Malta.

EM-KVALIK
Spania761018-419
Sverige742117-814
Romania741216-713
Norge724112-910
Malta71062-173
Færøyene70073-230
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer