Uttaksbråket

Omstridt regel skaper harme i det norske herrelaget. Skinstad advarer mot det nye norske ønsket

Åge Skinstad advarer Norges Skiforbind mot å forsøke å fjerne den omstridte regelen som skaper harme. De utenlandske stjernene er glade for at de ikke er norske skiløpere.

HARDE VALG: Hver eneste helg må landslagsledelsen vrake langrennsløpere i verdenstoppen. Selv med forfall fra Martin Johnsrud Sundby og økte kvoter i minitouren i Canada, må utøvere som Petter Northug, Anders Gløersen og Eirik Brandsdal være hjemme. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
HARDE VALG: Hver eneste helg må landslagsledelsen vrake langrennsløpere i verdenstoppen. Selv med forfall fra Martin Johnsrud Sundby og økte kvoter i minitouren i Canada, må utøvere som Petter Northug, Anders Gløersen og Eirik Brandsdal være hjemme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kvoteendringen som fant sted på FIS-kongressen i Cancun, har skapt raseri og sterke uenigheter. Regelen har gitt den norske landslagsledelsen en gjentakende rekke av problemer denne sesongen.

- Det er dritkjipt og urettferdig. Kommunikasjonen er til å grine av, sa Pål Golberg til Dagbladet i januar.

- Jeg har blitt urettferdig behandlet, uttalte Niklas Dyrhaug før VM-tremila som han ikke fikk gå.

- Det er en skandale at Emil Iversen ikke er på laget, sa Petter Northug til Dagbladet under Lahti-VM.

Historien startet på Beitostølen i november. Da slo Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg samtlige landslagsutøvere som var forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Kuusamo helga etter. Dermed ble duoen opprinnelig vraket. Uenigheten var i gang.

- Jeg vet ikke når vi får se Klæbo i verdenscupen. Med fjorårets kvoter hadde han selvfølgelig vært med i Kuusamo, men det er ikke aktuelt nå med de nye kvotene, sa sprinttrener Arild Monsen til Dagbladet da.

- Jeg gruer meg til neste uttak og uttakene som venter. Det er et privilegium å ha så mange utøvere, men det er alltid vondt å vrake utøvere som kan være på pallen i verdenscupen og mesterskap. Det kan ta livet og inspirasjonen fra utøverne som burde ha fått konkurrert på øverste nivå, sa Vidar Løfshus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer