Premier League

Omstridt situasjon fikk spillerne til å rase, mens TV 2-ekspertene var totalt uenige. Så snudde Arsenal kampen

Topper tabellen etter 3-1-seier mot Stoke.

SPILTE NØKKELROLLER: Alex Iwobi og Mesut Özil satte inn hvert sitt mål, mens Hector Bellerin (i midten) var viktig i Arsenals offensive spill i seieren mot Stoke. Foto: Scanpix
SPILTE NØKKELROLLER: Alex Iwobi og Mesut Özil satte inn hvert sitt mål, mens Hector Bellerin (i midten) var viktig i Arsenals offensive spill i seieren mot Stoke. Foto: ScanpixVis mer
  • Arsenal-Stoke 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Stoke hadde ikke vunnet borte mot Arsenal på 35 år før ettermiddagens møte i London. At Arséne Wengers gutter ville overta tabelltoppen med en tomålsseier, gjorde ikke mulighetene til å bryte den dystre trenden noe bedre. Oppgaven for gjestene var formidabel. Charlie Adam og lagkameratene hans visste det.

Likevel. Det var håp. Etter en snau halvtime steg også det håpet betraktelig da bursdagsbarnet Adam (31) banket inn et straffespark. I motsetning til 0-0-matchen hjemme mot Middlesbrough 22. oktober ga imidlertid ikke Arsenal fra seg poeng mot et antatt svakere lag denne gangen.

I stedet styrte, stusset og plasserte henholdsvis Theo Walcott, Mesut Özil og innbytter Alex Iwobi inn hver sin scoring og sikret en prestisjefull tabelltopp - foran Chelsea, som kan ta tilbake plassen med poeng mot West Bromwich i morgen.

- Det er tre viktige poeng. Jeg mener man alltid bør ose av selvtillit når man tar på seg en Arsenal-trøye. Dette er det beste laget jeg har vært en del av. Fansen er også en del av det. Vi ønsker å gjøre det bra for dem og for oss selv. Det handler om hardt arbeid. Da vil du bli belønnet til slutt, sier Walcott i et intervju med rettighetshaveren.

Bellerins nøkkelrolle

Selv om seieren ble komfortabel til slutt, var det mer enn Stokes ledermål som innledningsvis tydet på at Arsenal kunne få det tøft med å vinne i ettermiddag. Et lavt balltempo kombinert med et fem mann stort Stoke-forsvar gjorde hjemmelaget omstendelige i store deler av første omgang.

Paradoksalt nok ble Arsenals offensive spill langt bedre da midtstopper Shkodran Mustafi måtte gå ut med en strekkskade i første omgang. Grunnen var et mannen som erstattet ham, høyre back Hector Bellerin, ga laget en mye større bredde og et nødvendig alternativ på kanten.

Omdiskutert situasjon

Arsenal-seieren gjør trolig også at dommer Lee Masons omdiskuterte avgjørelse i første omgang ikke vil bli diskutert like heftig som den ville blitt ved et poengtap for «The Gunners».

Det oppsto store protester fra Arsenal-spillerne da kamplederen signaliserte for et straffespark da Joe Allen gikk i bakken etter en duell med Granit Zhaka etter 29 minutter. Sistnevntes albue traff Stoke-spilleren i tinningen, noe som førte til delte meninger også blant TV 2s eksperter.

- Det er en soleklar straffe. Det ser ikke ut som det er en bevisst albue fra Xhaka, men så lenge det blir det, må han ta konsekvensen av det, kommenterte Kasper Wikestad, uten å få støtte av Simen Stamsø Møller og besøkende Guillem Balague i studio i Bergen.

- Spilleren prøver å forsvare seg, noe han ville gjort på alle deler av banen. Albuen treffer Allen, men det er ikke straffe. Det er ikke en forseelse en gang. Hvis man ser på bevegelsen, vet ikke Zhaka engang hvor Allen er. Det er ikke straffe, sier Ballague, før Stamsø Møller overtar:

- Jeg forstår hvorfor Mason mener det er en forseelse, for det er en albue i hodet på Joe Allen. Samtidig, hadde Allen vært 20 centimeter høyere, ville albuen truffet ham i skulderen. Da hadde folk snakket om at det ikke var noen ting. Den er selvfølgelig tvilsom, men jeg heller mot ikke straffe, jeg også.