Omstridt skøyteregel kan bli endret

Men først skal den testes i sesongåpningen.

TESTER NY REGEL: Både Sven Kramer (t.v.) og Håvard Bøkko har uttrykt misnøye med den nye regelen som sier at løperne ikke kan krysse midtlinjen på langsiden. Foto: Vincent Jannink, EPA/Scanpix
TESTER NY REGEL: Både Sven Kramer (t.v.) og Håvard Bøkko har uttrykt misnøye med den nye regelen som sier at løperne ikke kan krysse midtlinjen på langsiden. Foto: Vincent Jannink, EPA/ScanpixVis mer

Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) kan komme til å endre den omstridte regelen om at løperne ikke kan krysse midtlinjen på langsiden.

Etter at regelen ble innført har en rekke løpere blitt disket i nasjonale konkurranser. NRK skriver at de beste løperne derfor tok initiativ til et møte med folk fra det internasjonale forbundet i går.

- Vi lyttet til løperne på møtet, men regelen kan ikke endres før den er testet i helgens verdenscupåpning i Heerenveen. Det er rart at utøverne reagerer så sterkt, fordi regelen har vært ute til høring siden begynnelsen av året, sier den internasjonale dommeren Trond Espeli til NRK.

ISU har ikke vært villig til å se på den nye regelen tidligere, så gårsdagens møte kan bety en endring i saken.

- Det er ikke noe positivt med den nye regelen. De som går fortest, går fortest uansett om de krysser midtstreken på langsiden eller ikke, sier Sven Kramer til NRK. Han legger til at han må endre skøytestil radikalt, dersom den omstridte regelen ikke blir endret.

(NTB)