Sykling:

Omstridt sykkelsjef: - Laget mitt er som Leicester

Nå vil han kopiere fotballens klausuler.

TAR FRA DE RIKE ...: Gianni Savio vil ha mer av kaka når han utvikler ryttere til WorldTour-nivå. Idéene for å få til dette, har han hentet fra fotballens verden. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TAR FRA DE RIKE ...: Gianni Savio vil ha mer av kaka når han utvikler ryttere til WorldTour-nivå. Idéene for å få til dette, har han hentet fra fotballens verden. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Androni Giocattoli-sjefen Gianni Savio har kommet opp med nye ideer om hvordan hans italienske talentfabrikk skal overleve på sykkelsportens nest øverste nivå.

Innenfor sykkelsporten får ikke lagene noe igjen når det produserer talenter som blir plukket opp av storlagene. Altså helt ulikt fotballens systemer der moderklubben kan motta millioner ved lukrative overganger bare i stipender, og det hele selvsagt toppes av med en feit overgangssum.

Savio har jobbet med José Rujano, José Serpa, Michele Scarponi og Franco Pellizotti gjennom årenes løp, uten at det har gitt Androni-mannskapet mye annet enn merkelappen «talentfabrikk».

Hans forsøk på å omgå problematikken har nylig gitt ham en utestengelse fra sykkelsporten i tre måneder etter at kjennelsen i «Pay to Ride-etterforskningen» ble avsluttet nylig. Her var fokus blant annet på at unge ryttere i Italia har blitt tvunget til å betale deler av minstelønna som er fastlagt av UCI, tilbake til laget.

Det har også blitt problematisert at unge ryttere har blitt pålagt å betale laget tilbake, om de ønsker å bryte ut av kontrakten tidlig - og melde overgangen til et av sykkelsportens storlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer