DØMMER NORGE: Viktor Kassai, her i diskusjon med Englands Ashley Cole, skal sørge for at ting går rett for seg på Ullevaal i morgen. Foto: AP / Manu Fernandez / NTB Scanpix
DØMMER NORGE: Viktor Kassai, her i diskusjon med Englands Ashley Cole, skal sørge for at ting går rett for seg på Ullevaal i morgen. Foto: AP / Manu Fernandez / NTB ScanpixVis mer

Omstridt ungarer dømmer Norge-Kroatia

Viktor Kassai (39).

Viktor Kassai (39) fra Ungarn dømmer EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion søndag.

Kassai er en dommer med en omfattende merittliste. Han har dømt i både VM- og EM-sluttspill og ledet mesterligafinalen i 2011, da Barcelona slo Manchester United 3-1 på Wembley i London.

I VM-sluttspillet i 2010 dømte han fire kamper, blant dem semifinalen mellom Spania og Tyskland (1-0). To år senere måtte han nøye seg med to kamper i EM-sluttspillet i Polen og Ukraina, etter å ha gjort tabben han er mest kjent for.

Da England slo vertslandet Ukraina 1-0 i gruppespillet, snøt han hjemmelaget for en scoring. John Terry klarerte skuddet fra Marko Devic langt inne i eget mål, men ingen i dommerkvintetten fikk med seg at ballen var inne.

At dommerne også overså en offside i forspillet gjorde utfallet mindre urettferdig, men bidro ikke til å berge Kassai fra den massive kritikken. Det ble blant annet opprettet en facebookgruppe der titusener «likte» å mislike ungareren.

Kassai har aldri før dømt Norges landslag. Så langt tilbake som i 2003 dømte han Molde i en UEFA-cupkamp mot Leiria. Molde vant 3-1 og gikk videre.

(NTB)

• Norge-Kroatia spilles søndag klokka 18.00, og sendes på Max.