VURDERER FRAMTIDEN: Barcelona-stjerne Lionel Messi har fortsatt ikke signert ny kontrakt. Han har i likhet med resten av laget opplevd mange nedturer denne sommeren. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix
VURDERER FRAMTIDEN: Barcelona-stjerne Lionel Messi har fortsatt ikke signert ny kontrakt. Han har i likhet med resten av laget opplevd mange nedturer denne sommeren. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB ScanpixVis mer

Omstridte bilder, hacket Twitter-konto og overgangsfiaskoer: En sommer full av Barcelona-nedturer

Katalanerne er vant til å få det som de vil, men dette er en periode der nesten alt har gått galt. Nesten.

(FourFourTwo): Ting har ikke gått på skinner for den spanske giganten Barcelona i sommer. Her har du noe av det som har skjedd med den katalanske klubben:

8. juni: Hector Bellerin benekter Barcelona-rykter

Det ble tidlig i juni rapportert at Bellerin og Barcelona var klare til å gjøre en avtale. Bellerin er et Barcelona-produkt som, til tross for en formdupp i Arsenal, en lovende høyreback.

Den unge spanjolen ville fylt en rolle som Barcelona trengte å forsterke. Forrige sesong spilte Sergi Roberto ute av posisjon, mens Aleix Vidal ikke klarte å levere jevnt med skadeproblemer og uoverensstemmelser med manager Luis Enrique.

Like etter rapportene dukket opp, la Bellerin ut følgende melding på Twitter:

Spiller og klubb flørtet med hverandre fram til juli, men klarte ikke å bli enige om en avtale på grunn av prisen Arsenal krevde for spilleren. Etter rapportene var det rundt 550 millioner norske kroner.

Barcelona endte faktisk opp med Semedo som erstatter, noe som har vært en god avtale for Barca. Portugiseren var en god signering fra Benfica, men sett deg til rette i godstolen, vi har såvidt begynt med denne tidslinja.

16. juni: Marco Verratti erter Barcelona

Verratti ville blåst nytt liv i Barcelonas midtbane dersom de hadde klart å lande ham. Han er en av få midtbanespillere (som ikke allerede spiller for Real Madrid) som kan heve storlaget.

I den første Champions League-kampen mot Barcelona dominerte italieneren på midtbanen, hvor han leste hvor pasningene kom og styrte det offensive spillet til PSG.

Etterpå mente Barcelona-legende Xavi at Verratti er den beste sentrale midtbanespilleren i verden.

I juni fikk en Mundo Deportivo-journalist på en eller annen måte overbevist Verratti om å posere med en avis, hvor overskriften handlet om en mulig overgang til Barcelona, da han ferierte på Gran Canaria.

Det ga mer bensin på bålet, men PSG var aldri ute etter å selge ham, og i stedet motiverte det dem til å forene Verratti og Neymar på deres vilkår.

5. juli: Theo Hernandez signerer for Real Madrid

Mange trodde at Barcelona var i ferd med å gruse Real Madrid i kampen om Atlético Madrids venstreback Theo Hernandez.

Det kom konkrete tilbud fra katalanerne, ifølge Theos agent, og selv om han ikke hintet om hvem Hernandez ville velge, var den katalanske pressen overbevist om at han hadde bestemt seg for å dra til Barcelona av «sportslige grunner».

Theo valgte Real Madrid.

GLAPP: Theo hernandez. Foto: REX/Shutterstock/NTB Scanpix
GLAPP: Theo hernandez. Foto: REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

14. juli: Dani Ceballos signerer for Real Madrid

Theo var ikke den eneste spillere som gikk til rivalene. For Barcelona var det som å vri kniven i ryggen rundt, særlig siden Ceballos spilte i en posisjon hvor de manglet dekning, mens Real Madrid på ingen måter gjorde det (med Luka Modric, Toni Kroos, Mateo Kovacic og Isco i samme posisjon).

Ceballos forhold til Real Madrid-spillere som Marcos Llorente, Jesus Vallejo og Marco Asensio (bestevennen hans) under U21-EM spilte garantert inn på valget hans.

VALGT RIVALEN: Dani Ceballos. Foto: Bagu Blanco/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VALGT RIVALEN: Dani Ceballos. Foto: Bagu Blanco/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

23. juli: «Se Queda» (Han blir)

Hvis du bare visste hva du begikk deg ut på, Gerard Pique.

3. august: Neymar signerer for PSG

Det blir så mye verre. Det gikk et gisp gjennom fotball-verden 3. august da Neymar dro til PSG for en sum som mer enn doblet verdensrekorden.

Representanter for spilleren betalte 222 millioner euro for å utløse utkjøpsklausulen hans, og Barcelona sto maktesløse tilbake.

Deres nest beste spiller var tapt.

8. august: Inigo Martinez kommer ikke

Det hadde vært mange samtaler mellom Real Sociedad og Barcelona om forsvareren Inigo Martinez. Blaugrana ønsket 26-åringen lenge, men trakk seg omsider tilbake.

Årsaken var at Real Sociedad ikke ville vike på kravet om 32 millioner euro for å selge sin juvel. Denne overgangssagaen er blant de laveste på denne lista.

BLE FOR DYR: Real Sociedads Inigo Martinez. Foto: AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA / NTB Scanpix
BLE FOR DYR: Real Sociedads Inigo Martinez. Foto: AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA / NTB Scanpix Vis mer

13. august: «Se Queda»-karma

Real Madrid tar over Camp Nou i den første finalekampen i den spanske Supercupen. Pique scorer et selvmål og har orkesterplass på de to andre målene i 1-3-tapet.

Etterpå ble han kritisert av sine egne.

- Barcelona hadde en god førsteomgang, men Gerard Piques mål og feil ble avgjørende og fram til da hadde det vært jevnt mellom lagene, mente Barcelonas daglige leder Pep Segura.

Som om ikke det var nok var også Camp Nou fylt med turister som heiet fram Real Madrid. Finalekampen er den eneste hvor sesongkortholderne ikke får billetter.

14. august: Barcelona signerer Paulinho... for 360 millioner

Det var andre muligheter for å si det slik.

16. august: «Se Queda»-karma del to

Pique blir ertet av Real Madrid-fans under Barcelonas 0-2-tap mot Real Madrid.

16. august: Messi har ikke forlenget

En måned tidligere hadde Josep Maria Bartomeu uttalt at Messi hadde skrevet under på en kontraktsforlengelse som ville binde ham til klubben fram til 2021.

Men da Paulinho ble presentert som Barcelona-spiller, avslørte visepresident Jordi Mestre at det ikke var tilfellet (men han uttalte at han «ville vært veldig overrasket dersom signeringen ikke gikk i boks»).

17. august: Sa nei til Marco Asensio

Mallorca ønsket rundt 40 millioner kroner for den nye stjerna i 2014, men Barcelona ville ikke gi mer enn rundt 22 millioner kroner ifølge Asensios agent, Horacio Gaggioli.

- Tilbudet fra Real Madrid for Asensio var 20 ganger bedre enn Barcelonas på alle måter, både fotballmessig og økonomisk, uttalte han.

Marco Asensio har tatt verden med storm det siste året, og scoret blant annet to mål mot Valencia nylig.

VAR LINKET TIL BARCA: Marco Asensio. Foto: Ruben Albarran/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VAR LINKET TIL BARCA: Marco Asensio. Foto: Ruben Albarran/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

22. august: Nytt avslått bud på Coutinho

De sier at jo mer du blir nektet å få det, jo mer vil du ha det. I dette tilfellet. Jo mer Jürgen Klopp sa «nein», jo mer bestemt ble Barcelona på å endre Liverpools og Coutinhos mening.

Bartomeu var nære, for å være ærlig, og Coutinho ønsker å gjøre en avtale med katalanerne. Men Liverpool tviholder på brasilianeren, og har gjentatte ganger gitt Barcelona klar beskjed om det. Men 22. august la likevel Barcelona inn et nytt bud på 1,35 milliarder kroner.

Desperasjonen vil nok ha det til at denne overgangssagaen vil fortsette helt til Deadline Day. Liverpool gjør kanskje smart i å sette på et automatisk svar:

- Sorry, vi er ikke på kontoret i sommer. Dersom mailen din handler om å kjøpe Philippe Coutinho, ber vi om at du holder deg unna.

FØRSTEPRIORITET: Liverpools Philippe Coutinho Foto: AP Photo/Kin Cheung/NTB Scanpix
FØRSTEPRIORITET: Liverpools Philippe Coutinho Foto: AP Photo/Kin Cheung/NTB Scanpix Vis mer

22. august: Barcelona saksøker Neymar

Neymar fikk en bonus på rundt 80 millioner kroner da han forlenget kontrakten sin for bare ni måneder siden. Barcelona ville at stjerna skulle returnere denne summen, for de mente at lojalitetsbonusen hadde blitt brutt.

- Klubben ber også Paris Saint-Germain om å ta ansvar for betalingen dersom spilleren selv ikke kan gjøre det, skrev den katalanske klubben i en pressemelding.

Dette kommer nok til å gå bra.

22. august: Messi, Suarez og Pique henger med Neymar

Samme dag som Barcelona saksøker Neymar, henger flere av hans tidligere lagkamerater med ham. Bildene legges ut på Instagram.

23. august: Neymar vil saksøke Barcelona

Når vi snakker om lojalitet, Neymar føler at han symboliserer nettopp det, og saksøker Barcelona for at de nekter å betale en annen lojalitetsbonus som sier at han skal motta 240 millioner kroner.

Ifølge Barcelona-talsmann Josep Vives, brøt Neymar med kontrakten, og derfor betaler ikke Barcelona ut summen han hadde krav på.

- Det var tre vilkår: en, at spilleren ikke forhandlet med en annen klubb før 31. juli; to, at han gikk ut offentlig og sa at han ville fullføre kontrakten; og tre, betalingen skulle skje 1. september for å sørge for at han ikke dro til en annen klubb, sier Vives.

- Når disse kriteriene ikke ble møtt, vil ikke klubben betale ut bonusen, sier han.

23. august: Hackere tar over Barcas Twitter-konto

Angel Di Maria ville nok vært en fin signering også.

Omstridte bilder, hacket Twitter-konto og overgangsfiaskoer: En sommer full av Barcelona-nedturer

24. august: PSG vil ødelegge for Barca

På lista over midtbanespillere Barcelona var ute etter, var Nice-spiller Jean Michael Seri nesten øverst på lista. Men Barcelona tilbydde bare 35 millioner euro, fem millioner mindre enn utkjøpsklausulen.

Nices svar: utkjøpsklausulen på 40 millioner euro gikk ut i juli, og Barcelona måtte ikke bare tilby den summen, men også kaste andre spillere inn i miksen.

Overgangssagaen nådde et dramatisk klimaks da Seris agent, Franklin Mala, uttalte at PSG hadde kastet seg inn i kampen bare for å ødelegge for Barcelona.

- For tre dager siden ringte PSG til presidenten i Nice av én grunn, å ødelegge for Barcelona, sa Mala.

- Nå legger PSG press på klubben for å ta over spilleren. Det er galskap. De gjør det bare for å «fucke» med Barca, mente han.

Det er nesten som om de to klubbene ikke er så gode venner.

25. august: Endelig går noe Barcelonas vei

Til slutt fant de gull. Katalanerne annonserte ankomsten av Ousmane Dembele, en av de fire største talentene i verden (sammen med Kylian Mbappé, Marco Asensio og Dele Alli) akkurat nå.

Barcelona begynte å legge inn bud på 100 millioner euro, og de kan ende opp med å betale rundt 150 millioner euro med diverse bonuser. Det er sannsynligvis verdt det, uansett hvor gal den summen så ut for et snaut år siden.

For Barcelona måtte bruke penger på en stjerne, og ingen vil bruke det imot dem. Dembeles singering kan endre hele utfallet av denne sesongen for klubben, og framtiden.

(Men heller ikke dette gikk helt etter planen).