KLAR FOR ROSENBORG: 18 år gamle Liam Henderson skal spille for Rosenborg fram til sommeren. Han kommer på lån fra Celtic. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
KLAR FOR ROSENBORG: 18 år gamle Liam Henderson skal spille for Rosenborg fram til sommeren. Han kommer på lån fra Celtic. Foto: REUTERS/Russell CheyneVis mer

Omtales som sjokkovergang: Celtic-spiller klar for Rosenborg

- Jeg er litt overrasket.

(Dagbladet): Liam Henderson er klar for Rosenborg. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

18-åringen kommer på lån fra Celtic i det britiske medier beskrev som en sjokkovergang da de første rapportene rundt overgangen dukket opp.

- Vi er kjempefornøyde. Det er en ung spiller som har veldig bra erfaring. Det er en god spiller. Han blir en god referanse for ungguttene i troppen vår. Det er en spiller som drar nytte av de månedene han skal være hos oss, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

Tynn tropp Overgangsvinduet for norske klubber stenger i kveld.

- Vi fant ut at troppen var litt tynn og får inn en spiller som styrker bredden, sier Ingebrigtsen.

- Hvilke styrker har Henderson?

- Han er en typisk britisk spiller. Han jobber veldig bra. Han har et veldig bra pasningsrepertoar. Han er ballsikker og god ferdighetsmessig. Han går i boksen og er involvert i mål, sier Ingebrigtsen.

Henderson har 24 aldersbestemte landskamper for Skottland og signerte for Celtic allerede da han var tolv år gammel. 18-åringen er en offensiv midtbanespiller som kan bidra både fra en kantposisjon og en mer sentral rolle.

Sjokkovergang Avisa Daily Record omtaler låneavtalen som en «sjokkovergang». Det overrasker ikke Rosenborg-treneren.

- Det tror jeg på. Han er ett av de største talentene i skotsk fotball. De ville nok helst sett ham i Celtic, sier Ingebrigtsen.

- Er du overrasket?

- Jeg er litt overrasket. Unge britiske spillere har ikke noe voldsomt lyst til å gå til Norge på lån. Men han kunne tenke seg å spille for RBK, sier Ingebrigtsen.

Playmaker Celtic-manager Ronny Deila har vært viktig for å få talentet til Lerkendal. Han har snakket med 18-åringen om hvordan Rosenborg er som klubb.

Henderson debuterte for Celtics A-lag i fjor mars.

Overfor rbk.no beskriver midtbanespilleren seg som en playmaker-type som trives med ballen i beina.

- Jeg tror dette kommer til å bli en bra overgang for meg. Det er utviklende å flytte til et nytt land, og kanskje kan jeg lære meg noen få norske gloser, sier Henderson.