Omtalt som «århundrets kamp» sist. Nå møtes de igjen

Brækhus møter Anne-Sophie Mathis i «The Arctic Rumble» 1. oktober.

TØFF DUELL: Cecilia Brækhus vant kampen mot mot franske Anne-Sophie Mathis for fire år siden. Nå vil den franske jenta ha revansj. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TØFF DUELL: Cecilia Brækhus vant kampen mot mot franske Anne-Sophie Mathis for fire år siden. Nå vil den franske jenta ha revansj. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Cecilia Brækhus (34) skal 1. oktober delta i den første profesjonelle boksekampen i Norge på 35 år. Stevnet har fått navnet «The Arctic Rumble».

På dagens pressekonferanse avslørte Brækhus hvem som blir hennes motstander i ringen: «knock out-dronningen» Anne-Sophie Mathis (39). Hun var selv tilstede på pressekonferansen.

- Vi måtte finnes den tøffeste motstanderen. Det er ingen som vil bokse mot henne. Dette er den største utfordringen som er der ute, sier Brækhus, som sier hun blir «trigget» over oppgaven.

Brækhus sier at hun kunne ha funnet en lettere motstander i sin første proffkamp i Norge, men at hun heller ville møte en verdig motstander.

- Det er dette jeg lever for, sier hun.

Jevn batalje

Mathis omtales ofte som kvinnenes svar på Mike Tyson. De to møttes også for fire år siden. Da vant den norske jenta på poeng, med sifrene 97-93, i Frederikshavn.

- Det var en jevn kamp. Jeg ønsker at det ikke skal bli like jevnt denne gangen, sier Brækhus.

- Den var svært jevn. Det var på nære nippet. Jeg vil møte henne en gang til for å vise hva jeg kan, sier Mathis via en norsk tolk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer