- Ondsinnet sladder

Karsten Warholm kaller Leif Olav Alnes for verdens beste trener. Men Alnes vil ha seg frabedt påstander som ble servert etter OL-gullet: «Det er ondsinnet sladder.» Slik opplevde han jubeldagen, der også skjegget røyk.

BLIDE FJES: Leif Olav Alnes fulgte gulløpet sammen med Amalie Iuel på den olympiske stadion i Tokyo. Foto: Lise Åserud / NTB
BLIDE FJES: Leif Olav Alnes fulgte gulløpet sammen med Amalie Iuel på den olympiske stadion i Tokyo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): - Jeg tror det er vanskelig å bruke for store ord om bragden. Jeg tror ikke vi kommer til å se mange sånne i min levetid. Jeg er jo ganske gammel og har en fot i graven.

Ordene tilhører Leif Olav Alnes (64), treneren til Karsten Warholm (25) og Amalie Iuel (27). Han er ikke den som stikker seg unødvendig fram i rampelyset, eller har mest trang til å markere seg.

Men det hviler autoritet over den lune og humoristiske skikkelsen. Han er en gigant innenfor faget sitt. Og Warholm er ikke i tvil:

- Jeg mener han er verdens beste trener. Leif var rørt. Det var godt å se. Han fortjener det så sykt, erklærer gullvinneren.

I ettermiddag møtte Warholm og Alnes norske medier i Tokyo etter medaljeseremonien. Drøye åtte timer hadde gått siden verdensrekordløpet på 400 meter hekk.

Tid: 45,94 sekunder.

Inntrykkene har begynt å synke inn. Men rørt? Nei, det vil ikke Alnes ha på seg.

- Det er bare ondsinnet sladder, sier han.

- Jeg blir jo selvfølgelig kjempeglad. Men jeg innbiller meg selv at jeg er ganske rolig. Når jeg kommer hit, er jobben min med utøverne ferdig. Da er jeg observatør. Da er det lurt å få med seg hva som skjer. Hvis det skjer noe uheldig, eller uønsket, er det greit å være klar i toppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer