O\'Neill: - Håper Carew har blitt mer moden

Kan få debuten mot Newcastle om en snau uke.

(Dagbladet.no:) John Carew trente med Aston Villa for første gang i dag, etter overgangen fra Lyon.

Deler av økta på Bodymoor Heath besto i løping med vektvester på overkroppen.

Tidligere i dag snakket manager Martin O\'Neill om de gamle kontroversene rundt John Carew, et tema som har fått oppmerksomhet i England siden Lørenskog-guttens overgang på mandag.

- Jeg håper han har blitt mer moden, for han har ikke vært fri for kontrovers i Norge, sier Villa-manager O\'Neill til Birmingham Mail.

- Sammensatt personlighet

Kontroversene han tenker på, oppsto da Carew slo til John Arne Riise i det norske landslagets spillerbuss i 2003. Det såkalte slaget i Drammen ble fulgt opp av en periode da Carew kritiserte både landslaget og dets daværende sjef, Nils Johan Semb.

- Jeg kjenner til disse tingene, men jeg tror at Premier League vil bli en stor test for ham, tillegger O\'Neill, som omtaler Carews personlighet som «sammensatt».

Første gang nordiren så John Carew var i desember 2001. 27-åringen spilte da for Valencia, som slo ut Celtic over to kamper i tredje runde av Uefa-cupen.

TRENTE MED VEKTVESTER: John Carew og de andre Villa-gutta måtte i formiddag gjennom løpsøkter med vektvester. Foto: REUTERS
TRENTE MED VEKTVESTER: John Carew og de andre Villa-gutta måtte i formiddag gjennom løpsøkter med vektvester. Foto: REUTERS Vis mer

- Han skapte skikkelig trøbbel for oss, husker daværende Celtic-sjef O\'Neill.

Hard kamp om spissplassene

I tillegg til Carew har Villa også sikret seg spissen Ashley Young fra Watford. Han kan både spille på kanten og på topp.

- Dette gir oss alternativer, sier en fornøyd O\'Neill, som har fått en store angrepstyrke foran avslutningen på sesongen.

Colombianske Juan Pablo Angel frykter derimot konkurransen fra den nyankomne, norske kraftspissen.

- Jeg har ikke peiling på hva som kommer til å skje, og vet ikke om jeg blir i Villa neste sesong, sier han til Express and Star.

- Vil løfte oss

Angel gir imidlertid ikke opp kampen på forhånd, og varsler en tøff kamp om spilletida på Villa Park.

O\'Neill: - Håper Carew har blitt mer moden

- Jeg tror denne klubben kommer til å gå gjennom noen store forandringer de neste åra, og jeg har lyst til å være med på det. Folk er entusiastiske her nå, men vi må ikke glemme at ting ikke endrer seg over natta, sier han til klubbens hjemmeside.

Martin O\'Neill håper de to nyinnhentede spillerne kan hjelpe laget oppover fra den skuffende 14. plassen på tabellen.

- Jeg håper Carew og Young vil gi oss et løft, og vi prøver også på å forsterke stallen ytterligere. Vi har et par dager på oss, og vil undersøke hvilke muligheter vi har, sier Villa-manageren.

KAMPKLAR: John Carew er spilleklar og forventes å få sin debut mot Newcastle på onsdag i neste uke.
STREKKER PÅ BEINA: John Carew og hans nye lagkamerat Juan Pablo Angel.