O\'Neill ber om hjelp til Carew

Villa trenger tre poeng.

• Direkte klokka 21: Aston Villa - Everton

(Dagbladet.no:) Aston Villa-manager Martin O\'Neill fikk et par dager ekstra med troppen etter landslagspausen, siden Villa først i kveld spiller mot Everton.

Og den tida har O\'Neill hatt god bruk for.

Manageren mener nemlig de har mye å gå på spillmessig, ikke minst i forhold til bruken av John Carew.

- Hjelpen vil komme

Nordmannen har gitt Villa en ny dimensjon på topp, men O\'Neill sier at det ennå ikke har klart å utnytte egenskapene til Carew.

- Han fortjener mer støtte enn vi har gitt ham. Han er ikke en type som strekker armene i været og roper «hvor er hjelpen?», men jeg tror denne hjelpen vil komme etter hvert. Spillerne lærer å kjenne ham, og vi er et bedre lag nå enn for et par måneder siden, sier O\'Neill til Birmingham Post.

Den norske landslagsspissen har scoret to på seks kamper for klubben, men Villa har bare vunnet én av disse kampene.

MÅ STØTTES: John Carew kan ikke gjøre alt selv. Nå etterlyser manager Martin O\'Neill mer Carew-hjelp fra de andre Aston Villa-spillerne. Foto: EPA
MÅ STØTTES: John Carew kan ikke gjøre alt selv. Nå etterlyser manager Martin O\'Neill mer Carew-hjelp fra de andre Aston Villa-spillerne. Foto: EPA Vis mer

- John er kapabel til å stå fram enten han får hjelp eller ikke, sier O\'Neill.

Vinnermentaliteten borte

Everton spiller for Europa-billett i kveld, mens Birmingham-laget spiller for å holde bunnlagene unna. Slik var ikke tilstanden i Birmingham for noen måneder siden.

I november vant Aston Villa 1-0 på Goodison Park, og da klatret de opp til 3. plass i Premier League. Siden har tyngdekraften sugd dem nedover på tabellen.

Villa har bare vunnet to av de 19 siste kampene (inkludert cuptapet for Manchester United), og har bare plukket 13 poeng siden Everton-kampen. Nå har de bare fire poeng å gå på i forhold til nedrykksstreken.

- Det er mange ting å sette fingeren på. Jeg synes ikke vi har mistet entusiasmen og innsatsviljen, men vi har mistet vinnermentaliteten, sier O\'Neill ifølge Birmingham Mail.

- Seier gir oss løft

Han rangerer seieren mot Everton i november som sesongens høydepunkt - så langt. Han håper noe vil overgå dette.

O\'Neill ber om hjelp til Carew

Og han håper en seier i kveld igjen kan få fart på sakene på Villa Park.

- Seier i kveld kan gi oss et løft. Vi trenger et par seire for å kunne glemme nedrykksstriden, sier Villa-sjefen.

Ifølge Sky Sports kan det hende Martin Laursen er tilbake etter skade mot Everton og Shaun Maloney ventes også tilbake i troppen.

Everton-manager David Moyes må klare seg uten Tim Cahill, James McFadden og Nuno Valente.

• Direkte klokka 21: Aston Villa - Everton

TILBAKE FRA SAMLING: John Carew var før helga på plass i Birmingham igjen, etter nesten to uker på landslagssamling.