O'Neill blir ny Leeds manager

Alt tyder på at Celtic-sjef Martin O'Neill overtar mangerstolen etter David O'Leary i Leeds.

Ifølge avisa The Sun tar Martin O'Neill over roret på Leeds-skuta etter at David O'Leary overraskende gikk av i går. O'Neill var opprinnelig styreformann Peter Ridsdales opprinnelige førstevalg da David O'Leary fikk jobben for fire år siden.

Den gangen valgte O'Neill å forbli hos Leicester, men gikk til Celtic for to år siden, og har ledet laget til to seriemesterskap på rad i den skotske eliteserien.

Nå hevder altså The Sun at O'Neill tar over i Leeds.

Britisk presse spekulerer i om det var en krangel om Rio Ferdinands framtid i klubben som utløste oppsigelsen. Offisielle meldinger fra klubben i går gikk ut på at begge parter var enige om at det var til det beste for begge parter at O'Leary ga seg, men enigheten kan det settes store spørsmålstegn ved.

- Jeg gikk på jobben klokka elleve og fikk beskjed fra styreformannen om at jeg hadde fått sparken. Om jeg var overrasket? Ingenting overrasker deg når du har drevet med fotball så lenge som jeg har gjort, sa O'Leary til The Sun.

Martin O'Neill har et år igjen av kontrakten med Celtic, men avisa mener å vite at klubbene har blitt enige om at han kan gå til Leeds allerede nå. O'Neill skal etter det avisa forstår få en lønn på mer enn 22 millioner kroner i året for å ta over for O'Leary, noe som gjør ham til en av de best betalte managerene i den engelske eliteserien.

David O'Leary får med seg en sluttpakke på over 20 millioner kroner.

NY MANN: Til fordel for Martin O'Neill som kommer fra to suksessfulle år som Celtic-manager. Her poserer han med pokalen fra årets seriemesterskap.
MÅTTE GÅ: David O'Leary kunne ha fått en bedre start på ferien sin. Han må forlate managerposten i Leeds.