O\'Neill bytter Mourinho-kjeft med ros

Ny taktikk foran kveldens kamp.

• Premier League direkte: Arsenal - Charlton (20.45) og Aston Villa - Chelsea (21.00)

(Dagbladet.no:) Martin O\'Neill og José Mourinho har hatt et iskaldt forhold de siste åra.

Det startet i 2003, da de to var managere for Celtic og Porto, som møttes i finalen i UEFA-cupen. Mourinho og Porto vant, og etterpå raste O\'Neill mot det han mente var uthaling av tid og stor skuespillerkunst fra portugiserne.

Etter dette møttes ikke de to frittalende trenerne hverandre før høstens seriekamp mellom Chelsea og Villa på Stamford Bridge, som endte 1-1.

- Fantastisk karriere

Kort tid etterpå møttes de to lagene igjen, denne gangen i ligacupen. Mourinho hadde i forkant kritisert dommer Graham Poll kraftig, og det likte O\'Neill dårlig. Han angrep Mourinhos dommerkritikk, og Chelsea svarte med å vinne cupkampen hele 4-0.

I kveld møtes de to klubbene på ny, og nå har Martin O\'Neill valgt en litt annen taktikk, muligens fordi Chelsea ligger litt nede - og de skal man jo ikke angripe.

- Han har bevist at han hører hjemme på toppnivå. Hvis karrieren hans ender i morgen, har den vært fantastisk, sier O\'Neill.

CHELSEA VANT SIST: Michael Essien og Chelsea banket Aaron Hughes\' Villa 4-0 i ligacupen. Foto: REUTERS
CHELSEA VANT SIST: Michael Essien og Chelsea banket Aaron Hughes\' Villa 4-0 i ligacupen. Foto: REUTERS Vis mer

- Spillerne må ledes

Chelsea ligger sju poeng bak Manchester United i Premier League-toppen, og Mourinho slaktet spillerne sine etter poengtapet hjemme mot Reading forrige helg - klubbens andre uavgjortkamp på rad.

I engelske medier har det også blitt stilt spørsmål rundt Mourinhos lederstil, og det har blitt nevnt at hans første virkelig store test kommer nå.

De regjerende seriemesterne måtte hente inn Uniteds nyttårsforsprang for å vinne tittelen for tredje gang på rad.

- Jeg er helt uenig i at Mourinho står overfor sin første prøve. Chelsea har tatt tittelen med storm de to siste åra. Han har gode spillere i stallen, men du må likevel trene og lede dem, sier O\'Neill til The Guardian.

Ni på rad uten seier

- Han har kommet seg gjennom slike prøvelser før, og selv om Manchester United ligger foran dem betyr ikke det at han er under veldig mye press, mener O\'Neill.

Støtten var Aston Villa-manageren kommer overraskende, med tanke på de tidligere kranglene de to har hatt.

Men kanskje O\'Neill har funnet ut at å angripe motstandermanageren rett før en kamp ikke er rett medisin.

Og Villa er avhengig av rett medisin nå. Klubben har spilt ni kamper på rad uten seier, og har rast nedover på tabellen.

Chelsea har flere stjerner ute, men heller ikke Birmingham-klubben er fulltallig. O\'Neill mangler viktige Gareth Barry, som soner for rødt kort.

O\'NEILL MED MOURINHO-STØTTE: Martin O\'Neill mener José Mourinho får urettferdig kritikk.