INNBITT: Michael O'Neill vil at laget hans skal være kyniske mot Ukraina. Foto: Scanpix
INNBITT: Michael O'Neill vil at laget hans skal være kyniske mot Ukraina. Foto: ScanpixVis mer

O'Neill før Nord-Irlands skjebnekamp: – Vi må vise vår stygge side

Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill varsler at laget hans ikke kommer til å være særlig opptatt av stilkarakterer i torsdagens EM-møte med Ukraina.

Nordirene hadde ikke tapt på 12 kamper før åpningskampen mot Polen i Nice søndag. Der ble det 0-1-nederlag. Nå må etter alt å dømme Ukraina slås dersom håpet om plass i cupspillet skal leve videre.

I siste gruppekamp venter nemlig regjerende verdensmester Tyskland. Landslagssjef O'Neill varsler nordirsk kynisme mor ukrainerne.

– Vi må finne fram den stygge siden av spillet vårt og rett og slett være mer konkurransedyktige, sier han.

Kjenner styrkene

Nordirene møter et fysisk robust ukrainsk lag som også trenger en seier i Lyon etter 0-2 tapet for Tyskland søndag.

Landslagssjef O'Neill hevder laget hans må være oppmerksomme på de sterke ukrainske vingene Andrej Jarmolenko (Dinamo Kiev) og Jevgen Konopljanka (Sevilla).

– Vi kjenner trusselen Jarmolenko og Konopljanka utgjør, og statistikken fra den første kampen deres forteller oss alt vi trenger å vite, sier han.

– Ukrainerne fikk 12 hjørnespark, hvilket viser at de hadde ballen mye. De var også en trussel på dødballer og så hele tiden farlige ut, tilføyer landslagssjefen.

Må være nådeløse

Han gjentar gjerne at laget hans må vise seg fra sin tøffe side for å vinne. – Det vi løste dårlig mot Polen, var den stygge siden av spillet vårt.

Og den fikser vi vanligvis bra. Torsdag må vi finne tilbake til den stygge siden, sier O'Neill. Han understreker samtidig at han ikke ønsker at spillerne hans skal glemme alt som heter regler.

– Jeg snakker mer om konkurransedyktigheten vår, hevder han.

At EM-eventyret er over med tap, innser landslagssjefen.

– Vi må se på dette som en cupfinale. Vi vet godt hvor viktig det er med tre poeng, avslutter han. (©NTB)