O\'Neill har fulgt Carew i fire år

Og lokket ikke med penger.

(Dagbladet.no): Martin O\'Neill er manageren som fikk skikk på blant andre spissen John Hartson i Celtic.

Nå har han hentet John Carew til Aston Villa, og nordiren er sikker på at nordmannen er god nok for Premier League.

- Når han har dagen er han vanskelig å stoppe. Han er rask og han er en stor gutt. Hvis han holder seg unna alvorlige skader, tror jeg han vil gjøre det bra i Villa, sier O\'Neill til Aston Villas hjemmeside.

O\'Neill sier han har vært oppmerksom på Carew siden han spilte i Valencia. Det vil si at Villa-sjefen i hvert fall oppdaget nordmannen i 2003, kanskje tidligere.

Og manageren ble som mange andre forbløffet da 27-åringen rundspilte Fabio Cannavaro - verdens beste spiller i 2006 - i Champions League i november.

- Jeg så ham nylig i en kamp mot Real Madrid, og jeg skal si at han skapte problemer for Cannavaro, sier O\'Neill.

Tull om lønn?

I Norge er det blitt hevdet at Carew får 600 000 kroner i uka og blir Norges best betalte fotballproff. I England har lokalavisa Birmingham Post anslått at nordmannen lønnes med 57 000 pund hver sjuende dag, omlag 730 000 kroner.

IMPONERTE O\'NEILL: Martin O\'Neill sier i dag at han har fulgt John Carew i flere år, og at nordmannen imponerte ham voldsomt i duellene mot Cannavaro i Champions League i november. Foto: Scanpix/Reuters/Ap
IMPONERTE O\'NEILL: Martin O\'Neill sier i dag at han har fulgt John Carew i flere år, og at nordmannen imponerte ham voldsomt i duellene mot Cannavaro i Champions League i november. Foto: Scanpix/Reuters/Ap Vis mer

Det siste tallet stemmer ikke, ifølge O\'Neill.

- Det er nonsens, helt klart. Han tjente bra med penger i Lyon, og det måtte vi selvsagt matche. Men det er alt, og det er ikke i nærheten av summen som er nevnt, sier Villa-sjefen.

Han legger til at det ikke var nødvendig for Villa å friste Carew med pundsedler.

- Selvsagt er lønn viktig, men faktum er at spilleren ville hit. Vi måtte ikke lokke ham.

Carew hjemme i England

Carew selv sier til klubbsida at han vil hjelpe Villa oppover på tabellen, og at det er naturlig å satse på en plass i toppen neste sesong.

- Jeg har spilt mye i Champions League og det ville vært fint om vi kunne komme ut i Europa så fort som mulig. Det er både min og klubbens ambisjon, sier Carew.

27-åringen tror han vil føle seg som hjemme i England, på grunn av andre norske spillere i Premier League.

O\'Neill har fulgt Carew i fire år

- Premier League er veldig populær i Norge og i Skandinavia. Jeg ser fram mot utfordringen og vil gjøre mitt beste.

• Din kommentar: Er Carew som skapt for engelsk fotball?

IKKE NOE LØNNSHOPP? Villa-manager Martin O\'Neill sier de matchet Carews Lyon-lønn. Trolig er summen mer gunstig for nordmannen i England, på grunn av lavere skattetaktster.