- O'Neill overtar West Ham

Melder BBC og Sky Sports.

SKAL REDDE WEST HAM: Både BBC og Sky Sports melder lørdag formiddag at Martin O'Neill overtar bunnplasserte West Ham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
SKAL REDDE WEST HAM: Både BBC og Sky Sports melder lørdag formiddag at Martin O'Neill overtar bunnplasserte West Ham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Engelsk liga direkte i fotballstudio fra kl. 16.00.

(Dagbladet): Det kan bli vesentlige endringer på West Ham-benken i nærmeste framtid, melder BBC.

«Hammers»-eierne David Sullivan og David Gold skal nemlig ha mistet tålmodigheten med klubbens hardt prøvede manager Avram Grant, og nå besluttet å gi israeleren sparken etter et snaut halvår i jobben.

Erstatteren, som skal løfte klubben opp fra sisteplassen i Premier League med 16 kamper igjen å spille, er ingen ringere enn Martin O'Neill.

Ettertraktet Nordiren har vært en ettertraktet mann siden han overraskende sa opp jobben i Aston Villa kort tid før seriestart etter en krangel med klubbeier Randy Lerner om spillersalg.

Ifølge BBC kunne O'Neill komme til å lede West Ham allerede mot Arsenal lørdag, men det er ikke tilfelle.

- Jeg kan kategorisk tilbakevise at det stemmer. Jeg vet ikke hvor dette kommer fra, sier et ikke navngitt West Ham-styremedlem til The Guardian.

Også Sky Sports melder at Grant er ferdig og at O'Neill er på vei inn, men at skiftet ikke kommer til å skje før helgens serierunde er unnagjort - uavhengig av utfallet mot Arsene Wengers mannskap.

Pusterom Grant har slitt med å skape gode resultater i Øst-London etter at han overtok for Gianfranco Zola i juni, og har bare sanket sammen fire ligaseirer på 22 forsøk.

Samtidig har det vært tydelige tegn til bedring den siste tida, og West Ham har bare tapt én av de sju siste kampene. Dessuten ser det lovende ut med tanke på en ligacupfinale etter 2-1 seieren i første semifinale mot Birmingham i midtuka.

Grant ga uttrykk for at han ikke fryktet for jobben sin på pressekonferansen i forkant av ettermiddagens kamp.

- Det bekymrer meg ikke. Jeg har en jobb her, og er nødt til å konsentrere meg om den. Jeg elsker klubbens filosofi. Det er en veldig stor utfordring, sa Grant, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Vi har gjort framskritt spillemessig. Vi er på sisteplass, men vi er ikke dårligere enn noen av de sju lagene som ligger der nede. Vi er to poeng unna 14.-plassen. Vi gjør de riktige tingene, etter min mening, og jeg tror ikke vi vil være på bunnen ved sesongslutt. Dersom jeg trodde det, ville jeg ikke ha vært her, fortsatte han.

Tro ser imidlertid ikke ut til å være nok for duoen Gold og Sullivan, som nå ser ut til å skille lag med den tidligere Chelsea- og Portsmouth-sjefen.

Grant blir i så fall den fjerde Premier League-manageren som får sparken siden sesongstart. Fra før har Chris Hughton (Newcastle), Sam Allardyce (Blackburn) og Roy Hodgson (Liverpool) alle måttet rydde ut av kontoret.

SPARKES: Ifølge BBC har Avram Grant opplevd såpebobleregn og «Forever blowing bubbles» for siste gang som West Ham-manager. Sky Sports melder også at israeleren får sparken, men at det først skjer etter ettermiddagens kamp mot Arsenal.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
SPARKES: Ifølge BBC har Avram Grant opplevd såpebobleregn og «Forever blowing bubbles» for siste gang som West Ham-manager. Sky Sports melder også at israeleren får sparken, men at det først skjer etter ettermiddagens kamp mot Arsenal.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer