SPARKET: Sunderland-manager Martin O'Neill (t.h.)  har i kveld fått sparken. Tidligere i dag tapte laget hans hjemme mot Manchester United. Foto: GRAHAM STUART, AFP / NTB SCANPIX
SPARKET: Sunderland-manager Martin O'Neill (t.h.) har i kveld fått sparken. Tidligere i dag tapte laget hans hjemme mot Manchester United. Foto: GRAHAM STUART, AFP / NTB SCANPIXVis mer

O'Neill sparket etter tapet mot United

Sunderland bytter manager.

(Dagbladet): Sunderland kunngjør i kveld at de har sparket Martin O'Neill.

- Klubben vil takke Martin og ønske ham det beste for framtida. En kunngjøring vil bli gjort i løpet av de kommende dagene om en etterfølger, heter det i en melding på klubbens nettside.

O'Neill sa seg fornøyd med lagets innsats etter den tidlige ettermiddagskampen mot serielederen i dag, til tross for ettmålstapet. United vant etter et selvmål av Sunderlands Titus Bramble.

- Selvtillit er avgjørende i fotballen, og vi strever med den, men jeg synes spillerne kan ta med seg mye selvtillit fra det de presterte i andre omgang. Vi må få orden på ting, og vi akter å gjøre det. Det er stor vilje i gruppa til å få poengene som trengs. Ingenting er enkelt i denne idretten, men vi er klare for utfordringen, sa O'Neill til Sky Sports.

Nå vil altså en annen sjef få se om selvtilliten og viljen er tilstrekkelig til å redde plassen i Premier League.

Klubben har spilt åtte kamper på rad uten seier i serien, og ligger ett poeng over nedrykksstreken med én kamp mer spilt enn Wigan og Aston Villa som følger på plassene bak.

Nordirske O'Neill ble ansatt i Sunderland i desember 2011.