O'Neill tar over Celtic

I følge nyhetsbyrået PA blir Leicester-manager Martin O'Neill ny sjef for det skotske storlaget Celtic fra neste sesong.

- Tilbudet jeg har fått fra Celtic er veldig fristende, og etter min mening bør klubben kunne kjempe om å være blant de fem-seks beste i Europa, sa O'Neill i en kommentar før han annonserte sin beslutning.

O'Neill er opprinnelig fra Nord-Irland, og innrømmer at Celtics sterke tilknytning til Irland og irsk kultur var en av faktorene som virket inn på avgjørelsen.

- Faren min sa en gang at dersom managerjobben noen gang ble ledig i Celtic, burde jeg gå hele veien til Parkhead (Celtics bane) for å søke stillingen, uttalte O'Neill.

Som vanlig er når managere bytter beite, spekuleres det i om O'Neill vil ta med seg noen av sine gamle spillere nord for grensa.

De heteste tipsene går i retning midtbanespiller Neil Lennon og kaptein Matt Elliott. Sistnevnte aviser ikke en eventuell overgang.

- Celtic er en stor klubb, og de fleste spillere kunne nok tenke seg å spille der. Jeg vil imidlertid ikke si noe om det så lenge jeg er under kontrakt med Leicester, sa Elliott.

  • Martin O'Neill har tidligere også vært manager for Grantham, Shepshed, Wycombe og Norwich.