O\'Neill ville kjøpt Carew uten Baros-bytte

Villa-sjefen avslører.

(Dagbladet.no): John Carew (27) har imponert Aston Villa-manager Martin O\'Neill voldsomt i løpet av sine tre første uker i klubben.

I dag røper nordiren at han hadde planer om å kjøpe 27-åringen allerede før det ble snakk om en byttehandel med Lyon.

- Jeg hadde et ønske om å hente John selv om om vi ikke hadde klart å bytte Milan (Baros) mot ham. Men da byttehandelen ble foreslått syntes alle det var bra for begge klubber, managere og spillere, sier O\'Neill ifølge nyhetsbyrået PA.

Ser ut som en målscorer

Carew er ennå ikke helt topptrimmet. Da han kom til England hadde han ikke spilt for Lyon siden starten av desember.

- Jeg tror han kan takle Premier League, og starten har vært positiv. Han fikk krampe i de to første matchene, men gjennomførte 90 minutter mot Reading. Det var bra for ham. Det beste er at han i løpet av de tre kampene alltid så ut som han kunne score, sier O\'Neill.

Foreløpig har Carew nettet én gang, mot West Ham. O\'Neill mener klubben har sikret seg én ypperlig spiller, som bare kan bli bedre.

- Det er tidlig, men supporterne liker ham. Han er 27 og jeg ser ingen grunn til at han ikke skal vise sitt aller beste i Aston Villa, sier nordiren som har lagt merke til at Carew sammenliknes med 80-tallslegenden Peter Withe.

VILLE KJØPT CAREW UANSETT: John Carew hadde trolig havnet i Aston Villa uten at Milan Baros gikk til Lyon, sier Villa-sjefen. Her feirer Carew og laget hans første scoring for klubben. Foto: Scanpix/Ap
VILLE KJØPT CAREW UANSETT: John Carew hadde trolig havnet i Aston Villa uten at Milan Baros gikk til Lyon, sier Villa-sjefen. Her feirer Carew og laget hans første scoring for klubben. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Hvis han gjør det halvparten så bra som Peter Withe, så er jeg fornøyd.

Utbytte i Carew-mål

Fornøyd er også Villa-sjef Randy Lerner. Amerikaneren kjøpte klubben for 766 millioner kroner i fjor sommer, og akter ikke å tjene penger på de burgunderblå.

Han foretrekker heller en belønning i form av Carew-mål.

- De jeg får igjen av Aston Villa er å se en som Carew score mål som mot West Ham forrige helg, da Villa vant, sier milliardæren.

O\'Neill ville kjøpt Carew uten Baros-bytte
FORNØYD SJEF: Martin O\'Neill ser lovende takter av Carew, som han tror kan prestere maksimalt i Villa.
90 MINUTTER MOT READING: John Carew scoret ikke, men fikk god omtale etter helgas kamp.