AVSLØRT:  Spanias Josephine Onyia. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRT: Spanias Josephine Onyia. Foto: NTB ScanpixVis mer

Oniya med positiv Beijing-prøve

Tatt etter nye analyser.

Hekkeløperen Josephine Oniya fra Spania er blant utøverne som er dopingtatt etter at prøver fra Beijing-OL er analysert om igjen.

Det melder spanske medier onsdag. Tidligere på dagen bekreftet Spanias OL-komité at en spansk utøvers prøve var positiv.

- Vi er blitt informert av Den internasjonale olympiske komité (IOC) om funn av indikasjon på ulovlige stoffer i prøven til en spansk utøver som deltok i OL i 2008, står det i en uttalelse.

Nigerianskfødte Oniya ble utslått i semifinalen på 100 meter hekk i Beijing-OL. Tidligere i år ble hun utestengt på livstid for gjentatte brudd på antidopingreglementet.

IOC informerte forrige uke om at ny analyse av dopingprøver fra sommerlekene i 2008 førte til 31 positive prøver. Utøverne kan bli diskvalifisert fra Beijing-lekene og utestengt slik at de ikke kan delta i Rio-OL i sommer.

Ingen av dem det gjelder er offisielt navngitt, men russiske medier har fått tak i navnene på de 14 russiske utøverne det gjelder. 10 av dem tok medaljer i Beijing-OL, og de fleste er friidrettsutøvere.

IOC har opplyst bare at de 31 utøverne fordeler seg på seks idretter og 12 land. B-prøvene er ennå ikke analysert, og dermed behandles utøvernes identitet som konfidensiell informasjon.

IOC oppbevarer dopingprøver innhentet i forbindelse med OL i ti år i påvente av utvikling av nye analysemetoder. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.