Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Onklene møtes i kveld

John Fredriksen mot Kjell Inge Røkke. Kveldens kamp mellom Vålerenga og Molde er årets viktigste i det norske finansmiljøet.

For de to mektige klubbeierne i henholdsvis Vålerenga og Molde betyr kveldens kamp mye mer enn aksjekursene rundt om i verden. Det handler om prestisje. I Vålerenga-kretser snakkes det ennå om at Fredriksens største dag som Vålerenga-eier var da bøndene fra Molde ble sendt hjem med tap i 1999.

- Det er klart det er kult for dem å kunne klå hverandre på en annen arena enn i forretningslivet. Mitt inntrykk er at det prates fryktelig mye om denne kampen i kretsen rundt de to gutta, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

Store stjerner

I fjor hadde Siem personlig invitert faren til Røkke som hedersgjest til oppgjøret på Ullevaal.

- Røkke selv kom et par timer før kampen, og koste seg med middag i VIP-losjene, forteller Siem.

- Både Røkke og Fredriksen er populære VIP-gjester på alle fotballarenaer. I mangel på veldig kjente spillerprofiler i Norge, så blir jo både Røkke og Fredriksen noen av de største kjendisene man kan ha som gjester på kamp i Norge. Alle vet jo hvem de er.

Det er foreløpig usikkert om Fredriksen kommer til Ullevaal. Få i Vålerenga har kontroll eller oversikt over Fredriksens bevegelser. I fjor så han bare én av lagets hjemmekamper. For tida er han i London hvor han styrer utviklingen i sitt rederimperium, Frontline. Selskapet har hatt en fin vekst på børsen etter Irak-krigens slutt. En seier mot Molde vil garantert hjelpe ytterligere på Fredriksens humør.

Godt omdømme

VIF-direktør Siem tror fotballengasjementet virker positivt på rikingenes omdømme i det norske samfunnet.

- Ta en riking som Petter G. Sundt, som ikke er engasjert i noe rundt fotballen, så tror jeg han ville hatt en mye større stjerne i Norge hvis han hadde involvert seg på linje med Røkke og Fredriksen. De to får mye godvilje for sine bidrag til fotballen. Folk setter pris på engasjementet, og blir glade for det de gjør. Slik øker de også sin status ute blant folket.

Fredriksen har i løpet de fire siste åra brukt nærmere 60 millioner kroner på Vålerenga. Røkke har bygd stadion til 200 millioner, og bruker minst 30 millioner hvert år på Molde Fotballklubb. Slikt bør jo framkalle en viss sympati hos både VIF og Molde-supportere.

- Det de gjør for fotballen, har i alle fall stor betydning for oss, sier Siem.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media