MØTER FAVORITTLAGET: Jo Inge Bergets fotballhøst har vært et rent eventyr. Akkurat som sommeren 1998 da han falt pladask for Zinedine Zidane og dermed etter hvert også Real Madrid.
MØTER FAVORITTLAGET: Jo Inge Bergets fotballhøst har vært et rent eventyr. Akkurat som sommeren 1998 da han falt pladask for Zinedine Zidane og dermed etter hvert også Real Madrid.Vis mer

Onsdag møter Berget favorittlaget: - Det klinger godt i ørene

Malmö - Real Madrid.

Jo Inge Bergets fotballhøst har vært et rent eventyr. Akkurat som sommeren 1998 da han falt pladask for Zinedine Zidane og dermed etter hvert også Real Madrid.

Onsdag koker Malmö, og byen drømmer om en sensasjonsseier over Real.

Et lag Berget i mange, mange år har drømt om å spille mot.

Fotball-VM for vel 17 år siden. Frankrike vinner gullet på hjemmebane etter finaleseier over Brasil.

I ukene før satt sjuåringen Berget og fulgte omtrent hvert eneste spark fra mesterskapet.

Zidane var den store mannen. Han fortsatte i Juventus fram til 2001 før han flyttet til Madrid.

- Siden 1998 har jeg vært svak for Zidane. Det var da han gikk dit (Real Madrid) at det ble et favorittlag. Det har vært gøy å følge dem etter det. Det er et helhvitt lag. Det er et kult lag. Samtidig har det hatt den ene verdensstjernen etter den andre, sier Berget til NTB.

- Det klinger godt i ørene med Real Madrid. Det skal bli moro å møte dem. De har jo et par stjerner på det laget som man virkelig kan måle seg mot.

Til himmels Berget scoret to ganger borte mot Celtic i 2-3-tapet. Det banet veien for et Malmö FF-avansement til mesterligaen.

Så fintet Berget Kroatia-kaptein Darijo Srna opp på tribunen to ganger i EM-kval og scoret to mål.

Norge vant 2-0, og dermed kan det bli direkteplass i EM. Berget ble plutselig en kultfigur i hjemlandet, ni sesonger etter at han flyttet til Udinese i Italia som 16-åring.

- Livet er veldig annerledes enn på samme tid i fjor. Da var det jo nesten som om folk lurte på om jeg spilte fotball lenger. Spesielt etter Celtic-kampen har det tatt seg opp. Etter god figur i landskampen (Kroatia) så tok interessen seg opp. I det siste har det vært mye ros og positive ting som er skrevet.

- Det er jo også sagt og skrevet en del om skjegget. Det er jo en morsom greie, sier Berget.

Svakt Men Allsvenskan-sesongen er i ferd med å bli en fiasko for MFF. En haug poeng er rotet vekk mot bunnlagene. Hittil siste miss kom mot Halmstad (0-0) lørdag.

- Når det er helt vår egen skyld at vi ikke er kommet opp dit vi burde være, er det bittert og unødvendig.

MFF ligger meget farlig an med tanke på å sikre seg plass i europacupfotball neste sesong.

En plass blant de tre beste gir det. Det ser håpløst ut nå for Berget og co. å komme opp der.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram