Onsdag møter Putin russiske friidrettstopper

Men det har vært planlagt lenge.

FRIIDRETTSMØTE: Russlands president, Vladimir Putin, skal onsdag ha et møte med landslagsledelsen i russisk friidrett i OL-byen Sotsji. Det er derimot møte som er planlagt lenge. Foto: REUTERS/Aleksey Druzhinin/RIA Novosti/Kremlin
FRIIDRETTSMØTE: Russlands president, Vladimir Putin, skal onsdag ha et møte med landslagsledelsen i russisk friidrett i OL-byen Sotsji. Det er derimot møte som er planlagt lenge. Foto: REUTERS/Aleksey Druzhinin/RIA Novosti/KremlinVis mer

Russlands president, Vladimir Putin, skal onsdag ha et møte med landslagsledelsen i russisk friidrett i OL-byen Sotsji. Det er derimot møte som er planlagt lenge.

Mandag ble det lagt fram en rapport av det internasjonale antidopingbyrået (WADA) som blant annet viste omfattende manipulering av dopingprøver innen russisk friidrett.

Russland risikerer å bli utestengt fra framtidige mesterskap hvis det ikke blir ryddet opp.

Det russiske friidrettsforbundet sa tirsdag at landslagstrener Jurij Borzakovskij, en tidligere OL-vinner på 800 meter, skal møte Putin i Sotsji onsdag.

Møtet har vært planlagt en stund som et ledd i forberedelsene til OL i Rio, men den russiske friidrettspresidenten Vadim Zelitsjenok opplyste overfor AP at dopingbeskyldningene nok kan bli tatt opp under møtet.

Tirsdag gikk russiske myndigheter ut og kommenterte avsløringene for første gang. Svaret var kanskje ikke så overraskende.

- Så lenge det ikke lagt fram noen bevis er det vanskelig å akseptere beskyldningene. De framstår som grunnløse, sa en talsmann for Putin.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram