STERKT: De norske fotballjentene jubler for Maren Mjeldes vinnermål og et godt utgangspunkt før returkampen mot Ukraina.Foto: SCANPIX/AP/Efrem Lukatsky
STERKT: De norske fotballjentene jubler for Maren Mjeldes vinnermål og et godt utgangspunkt før returkampen mot Ukraina.Foto: SCANPIX/AP/Efrem LukatskyVis mer

- Onsdag skal vi sikre VM-billetten

Norges fotballkvinner vant 1-0 borte mot Ukraina.

||| Maren Mjeldes scoring ga Norge 1-0 borte mot Ukraina i første omspillskamp i kvinnenes VM-kvalifisering i fotball lørdag.

Det betyr at Eli Landsems jenter har minst ett bein i sluttspillet i Tyskland neste år.

- Dette er veldig deilig. Nå er vi ferdig med to av fire omganger, og onsdag skal vi sikre VM-billetten. Vi presterte ikke så veldig godt i dag, men vant fortjent, og seieren burde egentlig vært større, sa Landsem til NTB etter kampen på Jurij Gagarin stadion.

Midtstopper Mjelde scoret fra kort hold etter et hjørnespark en drøy halvtime ut i kampen. Det bidro til å senke høye norske skuldre.

- Det var høye skuldre i starten, og dessuten hoppet og spratt ballen veldig rart. Når vi selv var litt elektriske, ble det vanskelig å få den dit vi ville, sa Landsem.

Straffemiss
Cecilie Pedersen kom inn ved pause, og etter få sekunder på banen skaffet hun et straffespark som Trine Rønning misbrukte. Keeper Nadia Baranova reddet skuddet.

Tatjana Tsjorna ble utvist for fellingen av Pedersen, og Ukraina måtte spille siste halvdel i undertall. Da ble det mer enn vanskelig for hjemmelaget.

- Vi holdt dem unna eget mål hele tiden. Er jeg snill, kan jeg si at de hadde én målsjanse. Vi hadde vel fem stykker, sa Landsem.

Ved siden av Rønnings straffemiss var lagkaptein Ingvild Stensland veldig nær scoring med en stolpetreff mot slutten.

Cecilie Pedersen fikk en kraftig smell i sluttminuttene og måtte byttes ut igjen, men Landsem forsikrer at det ikke er noen fare med den målfarlige spissen.

Håper på mange folk
- Selvsagt kan Ukraina være farlig i returkampen. En av de beste spillerne deres måtte stå over i dag. De har et par som er gode, men vi skal være gode nok til å slå dem, sa Landsem.

Hun ble imponert over publikumsoppslutningen i Tsjernigov. Det var om lag 5000 tilskuere på tribunen.

- Jeg håper det kommer mange for å se oss på Nadderud onsdag. Det ville vært veldig moro, sa hun.

(NTB)